Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar’ın Erzincan programı hakkında bilgiler veren Türk Kızılay’ı Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata, programların yanı sıra Erzincan’ın özlemle beklediği Erzincan Mineralli Su İşletmesinin Fabrikasının, 2014 yılının Ocak ayında ilk deneme üretimini yapacaklarını belirtti.
Bayata yaptığı açıklamasında: “Erzincan’ımızın hasretle beklemiş olduğu, fabrikamızın açılışına günler kaldı. Şuan fabrikanın işleyiş şeklinde bazı sıkıntılar var. Ama bunları aşmaya çalışıyoruz. 2014 yılının Ocak ayında ilk deneme üretimini yapmayı planlıyoruz. Ama malumunuz olmak üzere, hava şartlarından dolayı, inşaatımızda biraz gerilemeler oldu. Planlamış olduğumuz, tarihten biraz rötarlı olmak üzere, bunu açmayı düşünüyoruz. Perşembe günü Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar beyefendi Erzincan’ımızı ziyaret edecektir. Kızılay’ımızın Erzincan’daki yatırımlarını inceleyerek, çalışmaların hızlanması için incelemelerde bulunacaktır. Bunun yanında Erzincan Mineralli Su İşletmesinin Fabrikası ve inşaatı devam eden, Dünya Göz Hastanesinin çalışmalar hakkında bilgiler alacak. Bunun yanında planlamış olduğumuz birkaç tane daha projelerimiz var bununla da ilgili olarak fikir alışverişinde bulunacağız. Bu projelerimiz hakkında da kısa bir süre sonra açıklamalar yapacağız” dedi.
İlk Üretim Ocak Ayında
Fabrikanın 2014 yılı Ocak ayında ilk üretimini yapacaklarını belirten Bayata, fabrika hakkında bilgiler verdi. Bayata: “ 328 dönüm üzerine kurulu olan Erzincan Mineralli Su İşletmesinin Fabrikası, 10 bin metrekare kapalı alana sahiptir. Saatte 50 bin cam şişe, 20 bin de pet şişe üretimi planlanmaktadır. Tesisi kaynağımızdan bin 800 metre uzağa kuruyoruz. Kaynağımızdaki debimizde saniyede 18 litre olarak su çıkmaktadır. Mineral değeri olarak, zengin mineralli doğal su olarak kapsam içerisinde değerlendirilmiştir. İnşallah 2014 yılının Ocak ayında ilk üretimimizi yapacağız. Deneme faaliyetlerinin haricinde ticari faaliyetlerine de 2014 yılının ikinci ayında başlamayı düşünüyoruz." şeklinde konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi