AK Parti Erzincan İl Başkanı Şireci yaptığı açıklamasında; “Bugün de hala milletimizi bir arada tutan en önemli değerlerden biri olan İstiklal Marşımız, aynı zamanda bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu gösteren en güzel kanıttır” dedi. 

AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci açıklamasının devamında; “Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve işgal altındaki Anadolu halkına “Korkma” seslenişi ile başlayan İstiklal Marşımız, milletimizin milli ve manevi değerlerini birleştiren, destansı bir direnişin sarsılmaz iradesini aşılayan bir mayadır. İstiklal Marşı, ne geçmişte ne de gelecekte, milletimizin esarete asla boyun eğmeyeceğinin tüm dünyaya ilan edilişinin ifadesidir. Bizler, bu emsalsiz marşa sahip olmak için çok bedel ödedik.

Çok can verdik. Bu marş feda edilmiş bedenlerin, aşk ile şahadete koşan ruhların, savaş meydanında can veren çocukların arkasından yazılmış bir destandır. Şiiri toplum için ve bir dava adına yazan, ama şiiri şiir yapan özelliklerden feragat etmeyen, Türkçe'nin bütün nüanslarını ve imkânlarını ustalıkla kullanan, çağının tanığı ve vicdanı olan bir şairden daha iyi kim yazabilirdi böyle bir marşı?

 Akif' in şiir anlayışı ve şiir gücü kadar ancak bir sosyologda bulunabilecek bütünü ve ayrıntıları yakalayabilen gözlem gücü İstiklâl Marşını bu denli etkili bir milli mutabakat metni haline getiren en önemli belgedir.  İstiklâl Marşı'nın şairi olarak Mehmet Akif 'in bir başka önemli özelliği de sarsılmaz bir iman ve dava adamı olduğu kadar tam bir erdem kahramanı olmasıdır.

Akif’in yalnız vatan ve millet hizmetleri değil edebiyatımızdaki emsalsiz yeri hiçbir zaman doldurulamaz. Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk milletini ortak düşünce ve değerlerde buluşturan İstiklal Marşımız, bu yönüyle eşsiz bir eserdir. Bugün de hala milletimizi bir arada tutan en önemli değerlerden biri olan İstiklal Marşımız, aynı zamanda bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu gösteren en güzel kanıttır.

Merhum Mehmet Akif Ersoy’unda dediği gibi “Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın” diyerek İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 97. yıldönümünü kutluyor, büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Türk milleti tarih boyunca özgürlük mücadelesi vermiştir. Asla hiç kimsenin baskısı altında boyun eğmemiştir. 15 Temmuz’da olduğu gibi hiç kimse bu ülkeye bu millete diz çöktüremeyecektir. Afrin’de sınır güvenliğimizi koruyan Mehmetçiklerimizin de Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Dualarımız her zaman onların yanındadır. Türk milleti her zaman ki gibi yine birlik ve beraberlik duygularını yaşatmaktadır. Hiç kimsenin bu milleti bölmeye gücü yetmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Editör: Doğu Gazetesi