Erzincan Belediyesi önünde düzenlenen törende, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ali Kara, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda polis memuru katıldı.  
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Törende  Erzincan Emniyet Müdürü Doğan İnci günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı. 
İnci konuşmasında: “10 Nisan 1845 tarihinde kurulan Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 169.yıldönümünde sizlerle birlikte olmanın mutluluğu ve heyecanı içerisinde hepinize hoş geldiniz der, saygılar sunarım.
           Teşkilatımız, kuruluşundan bugüne milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle halkımızın takdirini kazanmıştır.
Bu amacını gerçekleştirmek için insan odaklı hizmet anlayışını benimseyerek, güvenlik hizmetlerini çağın teknolojileri ile donatmıştır. Bu konumuyla sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, Dünyada saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır. Türk Polisi, çağdaş ülkelerin kullandığı araç gereç ve yöntemleri kullanmayı kendine amaç edinmiş, Dünyada ortaya çıkan gelişmelere uygun olarak milletimizin değişen beklentilerine cevap vermek için sürekli kendini yenilemiştir.
Emniyet Teşkilatı toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devletin otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Bu görevleri gerçekleştirmek için, teşkilatımız insan kaynakları planlamalarına önem vermekte eğitim konusunda ciddi projeler üretmekte ve hayata geçirmektedir. Huzurlu ve güvenli bir yaşam tabi ki sizlerin en doğal hakkıdır. Polisinize güveniniz devam ettiği sürece ilimizdeki huzur ve güven ortamı artarak devam edecektir. Destekleriniz polisimizin çalışma şevkini artıracaktır. Polisin olayları önlemesi ve suçluların yakalanabilmesinde halk desteğinin önemi büyüktür.
Polis vatandaş diyaloğu ne kadar iyi olursa başarıya o denli ulaşacağımızın bilinmesi gerekir. Daha güzel günler için polis ile vatandaş el ele olmalıdır. Değerli halkımıza; bize gösterdiği yakın ilgi, sevgi, güven ve desteklerinden dolayı şahsım ve teşkilatım adına en içten şükranlarımı sunarım. Teşkilatımızın kuruluşunun 169.yılını gururla kutlarken birbirinizi her zamankinden daha çok seviniz ve sayınız. Bu güçlü teşkilatın mensubu olmaktan gurur duyunuz. Bizlerin sergileyeceği örnek tutum ve davranışların topluma güven vereceğini, vatan sevgisinin her şeyin üstünde olduğunu unutmayınız. Sizlerin sorumluluklarınızın idraki içerisinde üzerinize düşen görevleri layıkıyla yerine getirdiğinize ve bundan sonra da aynı şuurla, Atatürk ilke ve inkılâplarına, hukuk devleti anlayışına, insan hak ve hürriyetlerine bağlı, vatan, millet ve bayrak sevgisi içerisinde, artan bir heyecan, gayret ve fedakarlıkla görev yapacağına, gücünüzü ve cesaretinizi Cumhuriyet kanunlarından alacağınıza yürekten inanıyorum.
Şerefli görevlerinin ifası sırasında, ülkemizin milli menfaatleri uğruna seve seve canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle anar, yakınlarının acılarını paylaşır, kahraman gazilerimiz ve şerefle emekli olmuş mensuplarımıza sağlık, mutluluk temenni eder, halen görevi başında olan siz değerli silah arkadaşlarıma zor görevlerinde başarılar dilerim. "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır" prensibiyle yüce milletimizin hizmetinde daha nice başarılı yıllara beraberce ulaşmak ümidiyle, törenimize katılan saygıdeğer konuklara teşriflerinden dolayı teşekkür eder, yüce milletimizin hizmetinde nice başarılı yıllara ulaşmak temennisiyle saygılar sunarım” şeklinde konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi