Erzincan İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy ve Polis Meslek Eğitim Merkezi 1. Sınıf Emniyet Müdürü Alper Özdemir tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, burada yaptığı konuşmada, Kemaliye’de kazaen şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serdar Güneş’i anarak sözlerine başladı.

Şensoy, yaptığı açıklamada, ‘’Sözlerime dün Kemaliye’de elim bir kaza sonucu kaybettiğimiz kardeşimiz Jandarma Uzman Çavuş Serdar Güneş’i anarak başlamak istiyorum. Kardeşimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesine Allah sabırlar versin. Değerli meslektaşlarım, Yaptığımız iş fedakarlık gerektiren meşakketli ve zor bir iş. Bunun yanında diğer birçok meslekten farklı olarak tehlikeli bir iş. Yapılan ilk hata son hatamız olabilir. Bu yüzden nerede çalışıyor olursak olalım, ne iş yapıyor olursak olalım bu ister uygulama alanları olsun ister noktalar olsun ister ekip görevi olsun bütün görevinizde daha duyarlı, daha dikkatli olmanızı sizden istiyorum. Sizin tırnağınıza taş gelsin istemiyoruz. Bunun için verdiğimiz emirleri lütfen yerine getirin. Arkadaşlar, 173 yıldır halktan aldığımız güçle görev yapan biz polisler 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimi sonucu Emniyet teşkilatımızın hafızası silinmek istendi. 17-25 Aralık sonrası görevden alınan görevlilerin yerine geçen müdürlerimiz olsun, memurlarımız olsun belli basın mensupları tarafından iş yapamaz gibi gösterildi. Fakat görülüyor ki 2016 darbe girişiminden sonra yapılan ve 2017’de Erzincan İl Emniyet Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmaları kıyaslayacak olursak önceki yıllara göre inanılmaz derecede üst seviyedeyiz. Birçok alanda Türkiye’de birinciliklerimiz derecelerimiz var. Sizlerle çalışmış olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu çalışmalarınıza aynı şekilde devam etmenizi istiyorum sizden. Ben tüm teşkilatımızın, çalışanlarının ve ailelerinin 173. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize de, emekli olmuş mensuplarımıza da sağlık ve mutluluk diliyorum” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi