Türk Sanat Müziği Şarkıları:

Öncelikle bu billur müziğin, İslamiyetin kabulünden önce var olduğunu, İslamiyetden sonra da var olmaya devam ettiğini bilmekte yarar vardır. İslamiyetten sonra Musiki şeklinde kulaklara hitap etmeye devam etmiş, Osmanlı saraylarında çalınıp söylenir hâle gelmiştir. Günümüzde Çağdaş Dönemini yaşayan Türk Sanat Müziği, Türk müziğinin temel taşlarından biridir. Müzik indir ve Şarkı indir derken seçip indirdiğimiz ve defalarca dinlediğimiz şarkıların çoğu Sanat Müziği şarkılarıdır. Gelişen müzik sektörüyle türlü tarzları benimsemiş ve sevmiş olsak bile çoğumuz için Sanat müziğinin yeri özel kalmıştır. Makamlardan oluşan bu huzur verici şarkılar, seslendirenler için disiplin gerektirir, dinleyenler içinse duygu.

Türk Sanat Müziği Makamları

Hicaz, Nihavent, Hüzzam, Kürdilihicazkar, Rast, Uşşak, Hüseyni, Muhayyer, Mahur, Hicazkâr, Karcığar, Süznak, Muhayyer Kûrdi, Acem Kûrdi, makamlarındandır. Bu makamlar ondört ana makam şeklinde olsada incelendiğinde başka dallara ve makamlara ayrıldığını görmek mümkündür.

Zeki Müren’in sesinden Sanat Müziği şarkılarını mp3 ile dinlemeyenimiz yok denecek kadar azdır. Müzeyyen Senar, Bülent Ersoy,  Ahmet Özhan, Emel Sayın, Muazzez Abacı ve Muazzez Ersoy müziğin sevilen sanatçılarındandır. Sanat müziği gökyüzüne bakarken, denizi ve dalgaları, izlerken şehirlerarası yolculuklarda camdan dışarıya dalıp giderken,mp3 ile seçip dinlediğimiz, huzur veren bir müziktir.

Huzur veren ezgileri dinleyerek Türk Sanat Müziği dinlemek istiyorsanız, internet ortamı tam size göre bir fırsat sunmaktadır. Zira müzik indir uygulamaları vasıtasıyla söz konusu müzik türünü indirmek mümkün olmaktadır.

 

 

Editör: Doğu Gazetesi