Doğan mesajında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük devlet adamı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete uğurladığımız günün 79. yıldönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz.

Büyük Atatürk’ün bilgisizliğe, dogmalara ve geri kalmışlığa karşı açtığı savaşı, Ulusumuzun evrensel değerleri özümsemesi ve çağdaş yaşamı kısa sürede benimsemesiyle kazanmıştır. Güç koşullara ve olanaksızlıklara karşın, yedi düvele karşı verilen Kurtuluş Savaşı mücadelesi dünya ölçeğinde etki yaratan bir zaferle sonuçlanması, ardından Cumhuriyet'in kurulması ve Türk Devriminin gerçekleştirilmesi, tarihin ender kaydettiği olaylardandır.

Üzerinden bir asır’a yakın bir süre geçmesine rağmen hala insanların gönlündeki yeri değişmeyen, zorlama, baskı ve yönlendirme olmadan insanların içinden gelerek duyduğu sevgi, saygı ve özlem tarih boyunca dünyada hiç bir lidere nasip olmamıştır. Geçen zaman içinde dünyada yaşanan gelişmeler Atatürk’ün düşüncelerindeki ve öngörülerindeki haklılığı ortaya koymuş, O’nun insanlar tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamıştır. Türk ulusu, tüm insanlığa mâl olmuş büyük önderi ile ne kadar övünse azdır.

Kurmuş olduğu demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ebediyete kadar yaşatacağımızı, ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucuları olacağımızı ve ülkemizi hak ettiği çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmada olan kararlılığımızı sürdüreceğimizi ifade ediyor, aramızdan ayrılışının 79. yılında, Türk Ulusunun gönlünde ölümsüzleşen Yüce Önder Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi