Nisan ayı ilk meclis toplantısında bir araya gelen İl Genel Meclis üyeleri, Divan başkanı tarafından yapılan yoklamanın ardından, İl Genel Meclis Başkanlığı seçimine geçildi.
Ak Parti Grubu adına İl Genel Meclis Başkanlığına tekrar aday olan Ünal Tuygun, 21 üyeden 20 oy alarak tekrar başkanlığa seçildi.
Seçim sonrasında bir konuşma yapan Erzincan İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun; Geçtiğimiz dönemde meclisimizin MHP, AKP, CHP gruplarının %100 oyuyla göreve gelmiştik. Bu dönemde öyle oldu. Tabi öbür dönem biz buraya geldiğimizde parti rozetlerimizi bırakıp geldik. Bütün kararları diğer dönem tüm parti temsilcisi meclis üyelerimizle aldık. Tabi bunlar ne getirdi? Erzincan’da Ergan Dağı gibi bir projeyi hayata geçirmeyi sağladı. Et Balık Kurumu gibi bir projeyi uygulamak nasip oldu. Maden suyu gibi sayısız bir sürü projeyi hayata geçirme imkânı bulduk. Bu dönemde inşallah Erzincan’ın genelinde önemli yatırımlar var. Önemli hedefler var. İl Genel Meclisi hakikaten zor. İlçelerden seçilmiş üyeler 15 gün boyunca ilimize gelmek burada toplantılara katılmak zorundalar. Kış kıyamet soğuk her türlü zorluğa rağmen görevlerini aksatmadılar bu dönemde aynısı olacaktır. Ben seçilen tüm üyelerimize hayırlı olsun diyorum. Tabi 5 yıllık süre içerisinde Erzincan’ın medarı iftiharı Binali Yıldırım beyin gerçekten büyük katkıları oldu. Özel İdare bölgede kendi nüfusunun çok çok üste yatırımları onun sayesinde aldı. Biz yine onun elinin hala üzerimizde olduğunu düşünüyoruz. İnşallah bu dönemde ekonomik noktada bizleri destekleyeceğini düşünüyorum
Burası 528 Köye Yatırım Yapan Bir Kurumdur
Biz şunu biliyoruz. Burası 528 köye yatırım yapan bir kurumdur. Bizi bir mutlu eden gittiğimiz köyde su yoksa ve eğer oranın suyunu bağlamışsak o insanların zor şartlarda o dağ köylerinde yaşayan insanların suyunu bağlaya bilmişsek yolunu yapabilmişsek camisini onara bilmişsek orada bize bir teşekkür ettiklerinde gerçekten evimize huzurlu dönebiliyoruz. Ben bu noktada bize güvenen insanlara bize oy vererek veya gönülden destekleyen insanlara hakikaten çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi