Yeni bir rahmet iklimi olan mübarek üç aylara kavuşmuş bulunuyoruz. Bu aylar ibadet hayatımızın daha canlı tutulduğu, rahmeti bol bir mevsimdir.

 

         Üç aylar ve beraberindeki kandiller içerisinde yaşadığımız ancak farkında olmadığımız nimetlerdir. Bu bağlamda Biz insanlara sunulan bu nimetlerin farkına varmak ebedi hayata büyük kazanımlar sağlayacaktır.

 

Recep ayında, Regaip ve miraç, Şaban ayında berat, Ramazan ayında ise Kadir Gecesi gibi dört ayrı gece bulunmaktadır. Bu geceler, üç ayların manevi atmosferinin bereketli ve hikmetli yıldızları gibidir. Üç aylar yılda bir defa kurulan ve ahiret ticaretinin yapıldığı pazarlardır. İstifade etmesini bilenler bu pazarlardan büyük kazançlar sağlarlar.

 

 Bunun içindir ki, Milletimiz bu mübarek aylara özel önem vermiş , içerisinde bulunan kandiller vasıtasıyla dini duyguların gelişmesine vesile olmuşlardır.

 

Bu günlerde nefisler hesaba çekilmeli, sermayemiz olan ömrümüzün nerede ve nasıl tüketildiği gözden geçirilmeli, amel defterinize neler yazıldığı, mahşer günü kurulacak büyük divanın tek hakimi Yüce Allah (c.c)’nin hakkımızda nasıl bir hüküm vereceği düşünülmelidir.

 

Bu mübarek ayları ve içerisinde bulunan kandillerimizin cümlemiz hakkında hayırlara, iyiliklere, güzelliklere, özellikle gönül coğrafyamızda ki huzursuzluğun bitmesine ve akan kanın bitmesine  vesile olmasını dilerim.

Editör: Doğu Gazetesi