Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Erzincan Cumhuriyet Savcısı Burhan Saç ve Erzincan Denetimli Serbestlik Müdürü Burhan Yener, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman’ı makamında ziyaret ettiler.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir ziyaret anısına Vali Süleyman Kahraman’a Erzincan Cezaevindeki mahkûmlar tarafından hazırlanarak yapılan Vali Kahraman’ın portresinin yer aldığı kara-kalem çalışmasını hediye etti.
Vali Kahraman, mahkûmların boş zamanlarında yaptıkları kara-kalem çalışmasını başarılı bulduğunu belirterek, hükümlü ve tutukların boş zamanlarını değerlendirmek adına bu gibi çalışmalarda bulunmalarının sevindirici olduğunu belirtti. Daha sonra ise Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı ile Erzincan Valiliği arasında kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalıştırılmaya ilişkin bir yıllık işbirliği protokolü imzalandı.
Toplum yararına kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılma tedbiri olan hükümlülerin çalıştırılmasına yönelik imzalanan protokol, Vali Süleyman Kahraman ve Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir arasında imza altına alındı.
2016 yılı için imzalanan protokol kapsamında ceza infaz kurumlarından salıverilen hükümlülere, mahkemeler tarafından kısa süreli hapis cezaları yerine verilen seçenek yaptırımlar arasında yer alan; kamu kurum ve kuruluşlarında kamuya yararlı işte, ücretsiz olarak çalışma tedbiri ile yükümlülerin cezalarının infaz edilebilmesi öngörülürken, hükümlülerin yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirerek, sosyalleşmelerini teşvik etmek, toplumu suça karşı korumak, toplumsal kurallara saygılı ve sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumlarını kolaylaştırmanın amaçlandığı belirtildi.
Vali Süleyman Kahraman, imzalanan protokolün kamu hizmetlerinin yürütülmesine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, “denetimli serbestlik, kamu düzeninin devamında kamu menfaati ile özel kişilerin menfaati arasında bir denge oluşturmak bakımından güzel hükümler taşımaktadır.”dedi.
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir ise; “İmzaladığımız protokolle Denetimli Serbestlik kapsamında bulunan hükümlülerin; Kamu kurumlarının temizliği, ağaçlandırma faaliyetleri gibi alanlarda değerlendirilerek, hükümlüleri toplumdan soyutlaştırmadan, toplum içinde kalarak cezalarını infaz etmek suretiyle topluma daha etkin bir şekilde kazanılmasını sağlamaktadır.”dedi.
İmzalanan protokol sonrası Erzincan Denetimli Serbestlik Müdürü Burhan Yener, Vali Süleyman Kahraman’a hükümlülerin denetimi için uygulanan elektronik kelepçenin tanıtımını yaptı. Elektronik kelepçenin çalışması hakkında teknik bilgiler veren Yener; “Elektronik kelepçe ayak bileğine takılıyor ve ısıya duyarlı çalışıyor. Herhangi bir çıkarmaya teşebbüs ya da zarar vermede faks makinesine benzeyen alete sinyal gönderiyor. Bizde elektronik kelepçe takan kişiyi uyarıyoruz.” dedi

Editör: Doğu Gazetesi