Hafta sonu düzenlenen açılış ve temel atma törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Bursa Milletvekili Kemal Ekinci, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Ulalar Belediye Başkanı Harita Mühendisi Yaşar Kaya, Geçit Belediye Başkanı Düzgün Bilgin, CHP Erzincan İl Başkanı İsmail Arslan ve belde halkı katıldı.
Düzenlenen törenle beldeyi yeni bir görünüme kazandıran 25 proje’nin açılışları yapılarak Vasgirt Deresi Peyzaj düzenleme çalışmaları ve Sentetik Yüzeyli Futbol Sahası ve İdari binası yapımı projelerinin temelleri atıldı.
Sizlere hizmet etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz
25 projenin toplu açılışı ve temel atma töreninde açılış konuşmasını yapan Ulalar Belediye Başkanı Harita Mühendisi Yaşar Kaya açıklamasında; “Belediyecilik yerel yönetimdir. Yerel yönetimler yerinden yönetilir. Kendi beldelerinde mahallelerinde hizmet üretirler. Bizlerde sizin vermiş olduğunuz yetkiyle yaklaşık 4,5 yıldır burada sizlere hizmet etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz. Tabi ki belediyecilik ve kurumsalcılık önemlidir. Hizmetlerin devamı esastır. Biz görevi aldığımız günden bugüne borcu olan bir belediyeden alt yapısı bitmemiş bir belediyeden çok kısa bir süre içerisinde bugün ekonomik olarak kendini rahatlamış piyasaya borcu olmayan 45 km kanalizasyon şebekesi,36 km içme suyu şebekesi yenileme projesi, ilimize ve beklide Doğu Anadolu Bölgesinde hiçbir belediyenin yapamadığı çapta yaklaşık 40 km yani 250 bin m2’ye tekâmül eden ve takriben 10 Milyon adet kilit parke taşının işlendiği yol çalışması yaptık. Yine elektrik ve telefon hatlarının yer altına alınması, 6 adet çocuk ve park oyunu alanlarının düzenlenmesi,  1 adet mezarlık alanı düzenlemesini ve her yıl kademeli olarak yol genişletme çalışmaları yaptık. Biz bu kilit parke ve yol genişletme çalışmalarını yaparken özellikle sokak sağlıklaştırma ve sokak güzelleştirme çalışmalarını imara alıp ondan sonra bu çalışmalarımızı yaptık. Yine beldemizin bahçe dokusunu korumak adına mümkün olduğunca sulama kanalı inşaatları park düzenlemesi ve toplu taşımada dönüşüm yaptık” diyerek yapılan diğer çalışmalardan bahsetti.
Belediyecilik zor bir iştir
Daha sonra konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili TBMM Divan Üyesi Dr. Muharrem Işık ise yaptığı konuşmasında; “ Elimizden geldiğince yapabildiğimiz projeleri burada anlatmak istiyoruz. Belediyecilik zor bir iştir. Muhalefet olmak daha zor bir iştir. Muhalefet belediyeleri kimi zaman kapanmakla yüz yüze kalıyor. Kimi zaman Ulalar, Yoğurtlu ve Geçit Beldesi Erzincan’a yakın diye Erzincan Belediyesine katılmak için uğraşılıyor. Bütün bunlara rağmen biz mücadelemizi verip halkımıza en iyi hizmeti nasıl götürürüz bunlara nasıl faydalı oluruz diye çalışarak bunların mücadelesini vererek belediyecilikte en iyi örneği vermeye çalışıyoruz. Ulalar Beldesinde yapacağımız bu açılışlar ve atacağımız temeller daha sonra yapılacak çalışmalar belediyeciliğin ne olduğunu özellikle iktidarda olan belediyelere gösterecektir. Çünkü biz gerçekten kıt kanaat destek almadan buralara geliyoruz. Üç senedir bir spor sahası yapılması için müracaatımız var. Verilen sözler var. Yeni gelen Valimiz hariç hepsi söz vermişti. Bu Valimizle daha bu konuyu görüşmedik. Hepsi söz vermişti ama ne yazık ki hiç biri yapılmadığını” belirtti.
Gittiğimiz her yerde böyle canlı ve diri topluluk bulamıyoruz.
 Açılış törenine katılan Bursa Milletvekili Kemal Ekinci ise açıklamasında; “ Gittiğimiz her yerde böyle canlı ve diri topluluk bulamıyoruz. Bunun nedenleri var. Ama burada gördüğümüz birbirine bağlı ve partisine inanan kendisine yol gösteren siyasetçisini seven kardeşlerimizin arkadaşlarımızın acılarımızın birlikte olması gerçekten beni yüreklendiriyor. Böyle bir beldede bir belediye başkanı sosyal belediyeciliğin ne olduğunu göstermiş. İçinde kültür ve dayanışma duygusu var. O kadar mütevazi bir bütçe içerisinde bir kamyon’dan bile söz ederken sanki Dünyanın en büyük iş makinesi almış gibi gösterirse o onun alnının terini heyecanını gösteriyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Üretmeyen toplum zenginleşemez
Törende en son olarak konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ise, Bu Munzur dağının eteklerinde gölgesinde Ulalılar ile birlikte olmaktan büyük mutluluk yaşadığını ifade ederek yaptığı konuşmasında; Çok zor günler yaşıyoruz. Bunu hepiniz yaşayarak biliyorsunuz. B unları anlatmaya kalksak saatler sürer ama bazı şeyleri anlatmadan da geçemeyeceğim. Toplumun ayrıştırılmaya çalıştığı bir dönemi yaşıyoruz. Hakkını arayan memurun önce polisin biber gazıyla sonra copuyla terbiye edildiği bir dönemi yaşamaya çalışıyoruz. Halkın iradesiyle seçilen Milletvekillerinin hapiste olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bu hukukun önce esir alındığı daha sonra yüksek yargı organları kararlarıyla her türlü hukuksuzluğu bu ülkede hayata geçirildiğini hep birlikte yaşıyoruz. Biraz önce bana bu açılışla ilgili not verdiklerine Ulalar ile ilgili şöyle adlar geçiyor. Atatürk, Cumhuriyet, Barış, İnönü işte bu adlar bu ülkeden yok edilmeye çalışılıyor. Ulalılar ise bu adları korumaya çalışıyor. Değerli canlar üretmeyen toplum gelişemez. Üretmeyen toplum zenginleşemez. Üretmeyen toplumda örgütlenme olmaz. Üretmeyen toplum başkalarına bağlı olarak yaşar. Ne yazık ki son on yılda ülkemiz üreten bir toplum değildir. Üretmeden borçla harçla ancak ayakta durabiliyoruz. Yine burada belde halkının büyük bir kısmı diyor bana verilen notta hayvancılıkla geçindiğini söylüyor. Bu ülkemizde tarım ve hayvancılığın bitirildiği bir dönemi yaşıyoruz. Genel başkanımız bir yerde yaptığı konuşmada şöyle söylemişti; “Acaba ben size bu ülkede bu yanlış politikalarla saman ithal edilir desem bana gülerdiniz” demişti. Bu ülkede bugün saman üretilmiyor dışarıdan ithal ediliyorsa kurbanlıklarımız dışarıdan satın alıyorsak söylenecek bir şey yoktur. Bunların hiç biri çözümsüz değildir. Bunların hepsi çözülebilir. Bunları çözmek için irade lazımdır. Bunun için yüzü işçiye, emekliye, engelliye dönük iradeyi sağlayacak anlayış lazımdır. Cumhuriyet Halk Partisi sosyal demokrat bir partidir. 90 yıllık bir çınarıdır. O çınar kökleri bütün her tarafa yayılmıştır. Buna yürekten inanın bu padişahlık yıkılacaktır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından 25 proje açılışı için kurdele kesilerek Vasgirt Deresi Peyzaj düzenleme çalışmaları ve Sentetik Yüzeyli Futbol Sahası ve İdari binası yapımı projelerinin temelleri atıldı. 
Editör: Doğu Gazetesi