Yayımlanan mesajda şunlara yer verildi; “Erzincan, 13 Şubat 1918 günü Türk'ün bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimizin bağımsızlığına olan büyük tutkusu, yurdun her köşesinde olduğu gibi, 98 yıl önce Erzincan' da da kendini göstermiş, verdiği büyük mücadele ile Erzincan halkı, bağımsızlığına olan sevdasını bir kez daha ispatlayarak, milletine karşı görevini yerine getirmiştir.

 

Bu Kurtuluş zaferi, milletimizin fedakârlık ve kahramanlığının bir göstergesi olmakla kalmamış; birlik ve beraberliğimizin ne kadar büyük ve sarsılmaz olduğunu da ortaya koymuştur. Bundan sonraki nesillere miras olacak bu zafer yanında ağır sorumluluklarda getirmiştir. Vatan için her alanda daha çok çalışmak, ulusumuzu her alanda gelişmiş, çağdaş medeniyetler düzeyine getirmek sorumluluklarımızın başında gelmektedir.

 

Atalarımıza layık olmanın tek karşılığı budur.

 

Yokluk ve yoksulluk içerisinde çok zor şartlar altında kutsal Vatan topraklarının bağımsızlığı için kahramanca mücadele eden, yardan ve serden vazgeçen, bize bugünleri yaşatan şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. “

 

  
Editör: Doğu Gazetesi