Dönüşüm çalışmaları ile ilgili olarak Uluköy beldesinde incelemelerde bulunan Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fatih Gündüz köylülerle bir araya gelerek, çalışmalar hakkında köylüye bilgiler verdi.
Gündüz konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında: “ Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 10/7/2013 tarihli ve 3961 sayılı yazısı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 22/7/2013 tarihinde kararlaştırılan riskli alan ve tespit olunan rezerv alanda dönüşüm çalışmaları bakanlığımızca yürütülmektedir.  Bakanlığımızca dönüşüm sürecini vatandaşa aktarmak, planlanan tasarımların vatandaşlarla paylaşılması ve görüşlerine sunulması için İl Müdürümüz Fatih GÜNDÜZ ve Uluköy Belediye Başkanı Yaşar KOCATÜRK vatandaşlarla yapılan bilgilendirme toplantısında süreci anlatarak gelinen noktayı paylaşmışlardır. Vatandaşlarımızın taleplerinin alınması hususunda bilgilendirme yapılmıştır. Bakanlığımızca gönderilen ve İl Müdürlüğümüzce basılan örnek ev projelerini Belediye Binasına ve Beldenin görülebilir muhtelif yerlerine asılması sağlanmış, toplantıya katılanlara görsel dökümanlar dağıtılarak örnek evlerin projeleri verilmiştir. İlimizde 6306 sayılı kanun kapsamında sürdürülen çalışmalar hızla devam ettirmekte olup, bugüne kadar ilimizde ilan edilen 3 riskli alanda da (Altınbaşak, Demirkent ve Uluköy) çalışmalar devam etmektedir.
Bakanlığımızdan gelen uzman personellerimiz Altınbaşak, Demirkent ve Uluköy' de inceleme ve çalışmalarını İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda sürdürmektedirler. Ayrıca ilimizde riskli alan talep ve çalışmaları sürdürülmekte olup, Bakanlığımızda ilan edilmesi bekleyen alanların da katılımıyla, afete maruz riskli alanların dönüştürülmesi gerçekleşerek,  sağlıklı yeni yerleşim alanları, enerji verimli, depreme ve afetlere hazırlıklı daha modern güvenli yerleşim alanları oluşacaktır. 
Editör: Doğu Gazetesi