Yapılan seçim sonrasında Olağan Genel Kurulun Divan Başkanlığını yapan Erzincan Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik Başkanı Necmettin Ünal konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması düzenleyerek, konunun yanlış anlaşıldığını belirtti.
Ünal açıklamasında:” Bilindiği üzere 01.Ocak.2013 tarihinde Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdik. Oda seçimlerinde Oral SARIOĞLU ve Mahmut KOLAT olmak üzere 2 ayrı listeyle seçimlere girildi. Seçimde genel kurulumuzu divan Başkanı olarak görev yaptım. Divan başkanının görevi, tarafsız birisi olarak genel kurulu yönetmek ve başarıyla tamamlanmasını sağlamaktır. Divan Başkanı Kendiliğinden gündem sırasını değiştiremez ve gündemden madde çıkaramaz. Söz almak isteyenleri not ederek sırayla her ortağa söz hakkı verir. Toplantıyı keyfi tutum ve davranışlarla yönetemez. Başkan toplantıyı mevzuata uygun olarak yönetmek ve tarafsız kalmak zorundadır.
 
Ancak Oral Sarıoğlu’nun konuşmasında sarf ettiği konuşmalarından sonra söz hakkı almak isteyen Mahmut Kolat’a söz vermememiz farklı anlaşılmalara sebep olmuştur. Bu nedenle bu açıklamayı yapma gereği duydum.
 
Ancak her iki adaya söz hakkı vermemize rağmen en son söz hakkı alan Oral Sarıoğlu’nun Elektrikçiler Odası çatısı altından hizmet etmiş ve görevini layıkıyla yerine getirmiş olan Mahmut Kolat ile ilgili olarak 7 bin 500.-TL. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğimize borcu olduğuna dair iddiası yersizdir asılsızdır. Ayrıca seçim döneminde odada ki görevlerini teslim etmeden önce kasayı boşalttıkları ile ilgili olarak ortaya attıkları iddia da gerçeği yansıtmamaktadır.
Oda Başkanı Oral Sarıoğlu konuşmasında ki çelişkilerin giderilmesi hususunda şifai olarak görüşmemizde bu konuşması ile ilgili olarak gerekli açıklamayı yapacağını tarafımıza bildirmiş bulunmaktadır. İftira veya benzeri suç teşkil eden herhangi bir ifadeyi görmezlikten gelemeyiz.Bilgi kirliliği ve akıl bulandırmaya yönelik çabalar içerisine girilerek seçim ortamında ve sonrasında huzursuzluğa sebep olmamak gerekir.
 
Ticari hayatında itibar sahibi olan, başarılı olan ve bu zamana kadar hiç leke sürdürmemiş olan ve kesinlikle burayı geçim kaynağı olarak düşünmeden bu çatı altında zamanlarından ve kendilerinden fedakârlık yaparak hizmet etmiş olan bu arkadaşımızı zan altında bırakılması bizleri derinden üzmüştür. Genel kurulda ki açıklamaların en kısa zaman da düzeltilerek bu yanlışlığın giderilmesini bekliyoruz. 
Editör: Doğu Gazetesi