Erzincan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Erzincan Yaşlıları Koruma Derneğindeki Alzheimer hastalarını ziyaret ederek yaşlılara çeşitli hediyeler ve çiçek taktim etti. Ziyarette duygusal anlar yaşandı. Yaşlılarla birebir sohbet eden ve istekleri olup olmadığını soran üniversite öğrencileri, bu tür ziyaretleri sık sık gerçekleştirerek kendilerini yalnız bırakmayacağının sözünü verdi.

Yaşlılardan Rabia Özcan(80), ‘’Ziyaretimize gelen gençlere teşekkür ederim. Bizlere çiçek verdiler mutlu oldum.’’ dedi.

Alzheimer hastalarını ziyaret ederek yaşlılarla iletişim kurmak istediklerini belirten Erzincan Üniversitesi Öğrencisi Sevnur Karayaka, ‘’Amacımız bölüm ile bölümün paydaşlarından olan sivil toplum kuruluşlarıyla iletişim ve işbirliği kurmak aynı zamanda toplumda dezavantajlı guruplarla vakit geçirerek sosyal projelerde yer almaktır. Bugünde Alzheimer hastalarını ziyaret ederek yaşlılarla iletişim kurabilmek hem de dernekte neler yapılıyor nasıl etkinlikler düzenliyor yerinde görebilmek için bugün burayı ziyaret ettik.’’ açıklamasında bulundu.

Yaşlıları Koruma Derneği Başkanı Neriman Şenocak yaşlıları unutmadıkları ve onları mutlu ettikleri için Erzincan Üniversitesi öğrencilerine teşekkür etti.

Editör: Doğu Gazetesi