Erzincan Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda düzenlenen Konferansta konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nail Van, kişisel birikimler, toplumsal katkı veya toplumsal fonlardan oluşturulan kaynaklardan yapılan sosyal içerikli ayni ve nakdi yardımların sosyal güvenlik olarak adlandırıldığını belirtti.

Her toplumda sosyal güvenlik alanındaki uygulamaların ilk örneklerinin sosyal yardım ve sosyal hizmet biçiminde görüldüğünü aktaran Van, şöyle konuştu: “Bilinen en eski sosyal güvenlik sistemini Eski Mısır’da Hz. Yusuf’un organize ettiği yedi bolluk yılında yaptığı stoklar oluşturmuştur. Yedi bolluk yılını izleyen 7 kıtlık yılında ise bu stokların dağıtımı yapılmış, böylece tüketim ve tasarruf arasında denge sağlanmıştır. Ayrıca yaşam standartlarının derinden etkilenmesi önlenmiştir.”

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin “Herkesin toplumun bir üyesi olarak sosyal güvenlik hakkına sahip olduğu” ilkesini anımsatan Van, her ülkenin sosyal ve ekonomik kaynakları göz önünde bulundurarak bunu gerçekleştirmeye çalıştığını söyledi.

Van’ın konuşmasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu Erzincan İl Müdürlüğü Personellerinden Fatima Kılıç, öğrencilerin genel sağlık sigortası hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Editör: Doğu Gazetesi