Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından divan oluşturuldu.

Faaliyet Raporlarının okunması, Gelir Gider tablosunun okunması ve denetleme kurulu raporlarının okunmasının ardından yönetim ve denetim kuru üyelerinin seçimine geçildi.

Tek liste ile gidilen seçimde Prof. Dr. Vahdet Gül’ün başkanlığında oluşturulan liste yeni yönetime seçildi.

Programda konuşan Erzincan Üniversite Vakfı Başkanı Prof. Dr. Adem Başıbüyük; “Vakfımızın kuruluşundan bugüne kadar emek veren, maddi ve manevi katkılarını sağlayan şükranlarımı sunuyorum. Aramızda olmayanlar var onları rahmetle anmak istiyorum. İki dönemden belli görev yapıyoruz, vakfı yönetmeye çalıştık. Her şeyden önce bizi bu göreve layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum. Yönetim kurulunda görev alan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bugün sizin oylarınızla yeni bir yönetim seçilecek. Bizler güçlü bir Erzincan Üniversitesinin güçlü bir vakıfla gerçekleşebileceğini daha güçlü olacağına inanıyoruz. Bu görev süreci içerisinde yanız da olan herkese başta Rektörümüz olmak üzere teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki yeni dönemde görev alacak arkadaşlarımız bu beklentileri yerine getirme adına daha başarılı işler yapacaklardır. Kendilerine şimdiden teşekkür ediyorum, balarılar diliyorum. Katılımınız için herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ; “Eski yönetim başardılar çok gayret sarf ettiler azda yürümediler yani. O zaman ki vakıf mütevellisi olan şuanda belki de çoğu aramızda yok onların bir kutsal vazifeyi onlar yaptılar sağ olsunlar ve üniversite nihayetinde kurulmuş oldu. Güçlü üniversitenin güçlü vakfının olması lazım. Ama hakikatken güçlü bir vakıf oluşturamadık doğrusu, bir takım müşkilatları vardı onları yavaş yavaş çözüyoruz çözmek üzereyiz Allahın izniyle. Bundan sonraki yönetimle bu işleri çözmek için uğraştık bundan sonraki vakıf yöneticileri de bunun üzerine yeni bir hamle yaparlar, yaptıklarında inşallah o bina tamamlanmış olur. Bu kuruluşun başından belli var olup da hayattan olmayanlar varsa Allah onlara rahmet eylesin. Bu yolda yapılan her güzel iş için Allah onların arkasından onlara yetiştirir inşallah. Sağ olanlara da sağlık afiyet diliyoruz minnet duyuyoruz. Üniversitenin gittiği yolda başarılı olabilmesi için akademik alt yapısının güçlü olması lazım. Bu güçte devletin verdiği imkanlarla her zaman sağlanamıyor. Ek desteğe ihtiyaç var. Vakıflar yoluyla bunu yapabilirsek Erzincan Üniversitesiyle gelecek yıllarda daha çok gurur duyacağız. Şükürler olsun Erzincan Üniversitesi bugün geldiği yer itibariyle, oluşturduğu kadro alt yapı itibariyle adından söz ettirecek yerlerde duruyor şuanda. Bu mutluluk verici bir şey. Ama bu yetmez daha güçlü bir üniversite için daha çok desteğe ihtiyaç var inşallah yeni yönetimimizle sağlamış oluruz. İnşallah başarılı olurlar” diye konuştu.

Editör: Doğu Gazetesi