Erzincan Saat Kulesi önünde düzenlenen etkinlikte dördü Erzincan Üniversitesinden biri Kocaeli Üniversitesinden gelen 5 Üniversite öğrencisi kendi hünerlerini sergiledikleri resimler ile vatandaşların ilgi odağı oldu.

Serginin açılış kurdelesini kesen Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz hala daha sanata değer veren gençleri gördüğü için hayat damarlarımızın sağlam olduğunu ifade ederek;  “ 5 sanatçı kardeşimiz var burada.  4’ü Erzincan Üniversitesinden biri Kocaeli Üniversitesinden geldiler ve valiliğimizden böyle bir proje yapmak istediklerini söylediklerinde bizde çok memnuniyetle karşıladık. Kendilerine de her türlü desteği vereceğimizi söyledik. Ulu Önder Atatürk’ünde söylediği gibi sanattan uzak bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Gençlerimizi görüyoruz. Şükür ki hayat damarlarımız hala sağlam. Sanata değer veren gençlerimiz var. Aynı zamanda bir toplumsal çalışmada yapacaklar. Engelli çocuklarımızla boyama atölyesinde boyama yapacaklar. Bu anlamda güzel bir faaliyet gerçekleştirilmiş olacak “dedi.

Etkinliği düzenleyen Erzincan Üniversitesi öğrencilerinden Cem Egi, Hasan Aksu, Merve Demiröz, Rümeysa Soylu ve Kocaeli Üniversitesinden gelen Hatice Merve Kal 2 gün sürecek olan resim sergisinin açılış gününeErzincan’da ki Down Sendromlu öğrencileri davet ederek boyama şenliğini yaşattı. Açılışı yapılan karma resim sergisi ve Down Sendromlu öğrencilerin boyama zevkine sunulan etkinlik çevredeki vatandaşlarında ilgi odağı oldu.

Editör: Doğu Gazetesi