Üretici ve kasaplar Kırmızı et fiyatlarını düzenlemeye yönelik tedbirler alınması gerektiğini söyleyerek fiyat artışlarının sebebinin aracılar olduğunu söylediler.

 

Erzincan ‘da kasaplık yapan İmam Doğan konu ile ilgili açıklamasında; "Bu ne yazık ki serbest piyasa ekonomisidir. Vatandaş et almak için gezecek, bakacak, en uygun fiyatlısını ve sağlıklısını bulacak. Stokçular da bu durumu fırsata çeviriyorlar. Vatandaşın fiyatlara yapabileceği bir şey yok ancak sahteciliğe karşı et alacağımız yerlere dikkat etmeliyiz.

Fiyatlara gelince dana 40 TL, kuzu 42 TL, Pirzola 48 TL, biftek 48 TL’den satışa sunuyoruz. Fiyatların yüksek olmasında ki en büyük neden kesilecek hayvan bulunamaması. Önümüzdeki dönemlerde et fiyatlarının daha da yükseleceğini düşünüyorum” dedi.

Hayvan üreticileri ise fiyatlarla ilgili açıklamasında; “Fiyatlar artsa da azalsa da olan bize oluyor. Şimdi diyorlar ki dışarıdan ithal et gelecek ama üreticiyi düşünen yok. Biz koyunlarımızı 18, 19, ya da 21’e kadar kesebiliyoruz. Reyonlarda neden fiyatlar 40 veya 50 oluyor bunun önce sebebini araştırsınlar” dedi. 

Editör: Doğu Gazetesi