Son olarak üst öğrenim ile ilgili bir haksızlığı daha sonlandırmış bulunmaktayız.

Tıbbi sekreter olarak görev yapan bir üyemizin mezun olduğu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı  Bölümü ile ilgili intibakın yapılması için yaptığı başvuru bu bölümü üst öğrenim olmadığı gerekçesiyle reddedilmişti.

Sendika olarak bu durumu yargıya taşımış ve Erzincan İdare Mahkemesinde dava açmıştık. Mahkeme davamızı karara bağlamış ve haklılığımızı tescil ederek üyemizin mağduriyetini sonlandırmıştır.

Mahkeme Kararında bir bölümün üst öğrenim olup olamayacağı ile ilgili kararın YÖK’e ait olduğuna dikkat çekerek YÖK’ün söz konusu bölümünün üst öğrenim olmadığına dair kararını iptal ettiğini belirttiği ifade edildi.

Bu durumda büro yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümünün üst öğrenim olarak sayıldığının anlaşıldığına hükmederek aksi yönde yapılan işlemin iptaline karar vermiştir.

Mahkeme ayrıca Anayasa’nın 125, Maddesinde yer alan “İdare, kendi eylem ve işlemlerinden doğan zararı ödemekle yükümlüdür” hükmüne de özellikle vurgu yaparak üyemizin yoksun kaldığı parasal hakların yasal faizi ile birlikte ödenmesine karar vermiştir.

Söz konusu kararın başta üyemiz olmak üzere çalışanlara hayırlı olmasını diliyoruz.

Üyelerin talepleri ile ilgili işlemlerde gerekli araştırmalar yapılmadan verilen kararlarla mağduriyetlere neden olmamalıdırlar. Çalışanların taleplerini içeren dilekçelerine sıradan bir evrak gibi değil, üzerinde araştırma yapılıp sonuca bağlanması gereken bir idari işlem olarak bakmalıdırlar. Çalışanlar dava açmadan bu haklarına kavuşabilmelidirler.

Bu temennilerle kazandığımız davanın tekrar hayırlı uğurlu olmasını diliyor, çalışanların her zaman ve şartta yanlarında olduğumuzu, mücadelemizden asla taviz vermeyeceğimizi ve haksızlıklara karşı dimdik duracağımızı bir kez daha ilan ediyorum” dedi.  

Editör: Doğu Gazetesi