58 Avukatın katıldığı ve 48 saat süren uzlaştırmacı eğitimleri iki sınıftan oluşuyor. Eğitimin ilk kısmı, 7-8-9 Aralık tarihlerinde Avukatlarımızın katılımıyla Erzincan Barosu Ek Hizmet Binasında başladı.

20-21-22 Aralık tarihlerinde başlayan Uzlaştırmacı Eğitimin ikinci kısmını başarıyla tamamlayacak olan toplam 58 Avukata, uzlaştırmacı sertifikaları daha sonra düzenlenecek törenle takdim edilecektir.

7 Gün 48 Saat süren ve 58 avukatın katıldığı eğitimlerde, Uzlaşma Temel Eğitimi, İletişim Teknikleri, Müzakere Eğitimi ve Uzlaşma uygulama eğitimlerini Av. Özden Güner Batıkhan, Av. Halil Çağlar Akbulut, Prof. Dr. Yavuz Erçil, Prof. Dr. Nejat Basım, Doç. Dr. Hakan Turgut ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Saydam tarafından veriliyor.

Meslektaşlarının mesleki gelişimini sağlamanın Baro’nun en önemli görevlerinden birisi olduğunu belirten Erzincan Baro Başkanı Av. Adem Aktürk eğitimler ile ilgili olarak yaptığı açıklama da, “Meslektaşlarımız avukatlarımız kendilerini sürekli yenileyebilmeleri için Baromuzun imkânlarını en iyi şekilde sunuyoruz. Her ilde gerçekleştirilen Uzlaştırmacı eğitimlerimiz, Erzincan’da başladı. Erzincan Baromuzun olanaklarından tüm meslektaşlarımızın faydalanması için çabalıyoruz. Amacımız, Baromuzun hizmet kalitesini her geçen gün daha da arttırarak, meslektaşlarımızın beklentilerine cevap veren bir Baro olmak” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi