Özel davet üzerine, bir dizi faaliyetin icrası için Erzincan'a gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın projesi olan “Gençlik Hizmetleri Projesi” kapsamında seminer verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, ülke sathında alaylı-mektepli gözetmeksizin, gençlerin yaşadığı her mecrada, gerek eğitim öğretim gerekse iş hayatında olan tüm gençler ile ömürlük bir irtibat, mütemadiyen bir samimiyet, ebedî bir beraberliğe niyet ettiği ve bu istikamette gayet ciddi fikir ve hareketlerin olduğu gençlik hizmetlerinin 'yeniden ve daimi' bir biçimde tesis edilmesine yönelik seminer, Erzincan il Müftüsü Yavuz Karabayır ve Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök’ün yönetimleri ile gerçekleşti.

Öncelikle Müftü Yavuz Karabayır’ın sunumu ile başlayan seminer çeşitli konuşmalar ile devam etti. Genç dimağ ve gönüllerin 'muhabbet ve âdâb' ile ihya olmasının yer aldığı bu gençlik hizmetlerinin birçok sahada gençlerimize imkânlar sağladığına vurgu yapıldı.

“Bir gencin ahiretteki yurdunu inşa edebilmesi için lâzım olan yegâne sermaye güzel ahlaktır” cümlesinin ana tema olduğu ve işte bu temanın işlenmesini vazife bilip bu vazifeyi ifa etmeye gönüllü olan Erzincan İl Müftülüğü mensuplarının bir araya geldiği seminer oldukça verimli geçti.

Editör: Doğu Gazetesi