Üzümlü ilçesinde ve merkeze bağlı köylerde yetişen asmaların yaprakları lezzetleri ile ev hanımlarının en çok tercih ettiği ürünlerden biri olarak göze çarpıyor.

Erzincan’da semt pazarlarında satışa sunulan asma yaprağı pazarı, vatandaşların ilgi odağı oldu. Pazarda asma yapraklarının kilosu 10 ile 15 liraya alıcı buluyor. Erzincan’a özgün yöresel lezzetler arasında yer alan salamura bağ yaprağı vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. İsmiyle marka olan Erzincan  bağ yaprağı lezzeti ile sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Kendine has hafif ekşi lezzeti ile bölgede tek olan üzüm yaprakları, dağlık arazilerde bulunan üzüm bağlarının asmalarında yetişiyor ve tamamen doğal olması ile de tercih ediliyor.

Burada köylerde doğal ortamlarda toplanan asma yaprakları vatandaşlar tarafından  alınıyor. Erzincan’da 35 yıldır Pazarcılık yapan Ali Demir, satışlardan memnun olduklarını dile getirerek Siyah üzüm yaprağı ekşi olmasıyla tutulan bir yapraktır. Yöremizde de oldukça fazla tüketilen bir yapraktır. Fiyatlarında 10 ile 15 lira arasında değişiyor. Vatandaşlarında ilgisi oldukça yüksek.  Vatandaşlar hem sarma için hem de sonrasında salamura için gelip alıyorlar” dediler.

Editör: Doğu Gazetesi