Üzümlü ilçesi 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndaki otobüs duraklarında yapılan törenle, ilçede ulaşım hizmetlerini sağlayan firma tarafından alınan 11 adet yeni özel halk otobüsü halkın hizmetine sunuldu.

Kaymakam Fatih Acar, törende yaptığı konuşmada, yeni otobüslerin hayırlı olmasını dileyerek, şunları söyledi:

"İlçemiz şehir merkezine çok yakın olması sebebiyle vatandaşlarımız yoğun olarak ulaşımı toplu taşıma araçlarıyla sağlamaktadır. Bu sebeple toplu taşıma araçlarının da belirli bir zamanın ardından yenilenmesi şart gözükmektedir. Yeni alınan otobüsler ile artık ulaşım hem daha konforlu hem de daha güvenli olacaktır. Yeni otobüslerin alımından dolayı ilgili şirkete teşekkür ediyorum. İlçemize ve halkımıza hayırlı olsun."

Belediye Başkanı Ahmet Sazlı ise Üzümlü'nün merkez nüfusu ile Erzincan'ın en büyük ilçesi olduğunu ve ulaşıma çok önem verdiklerini belirterek, "Birçok vatandaşımız her gün işe ya da okul için şehir merkezine gidip geliyor. Öyle ki Geyikli hattı dahil 15 adet otobüs her 20 dakikada bir karşılıklı sefer yapıyor. Mevcut otobüsler yaklaşık 9 yıldır hizmet veriyordu ve artık eskimişti. Yapılan görüşmeler ile özel halk otobüslerinin yenilenmesi kararı alındı ve bu sağlandı. Vatandaşlarımız her şeyin en iyisine layık. İnşallah konforlu ve güvenli bir şekilde ulaşımları sağlanacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurban kesildi.

Katılımcılar tarafından açılış kurdelesinin kesiminin ardında hizmete giren otobüsler incelendi.

Törene, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Topçu, İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Kalkan, İlçe Esnaf Sanatkarlar ve Şoförler Odası Başkanı İhsan Yeşilbaş, UZTAŞ Kollektif şirketi Başkanı Erol Karatepe ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi