2014 yılında Erzincan Valiliği’nin katkılarıyla tarımsal alt yapı çalışmaları kapsamında sulama kanalları tamamlandı ve yine köydes projesi kapsamında genişletilen ve sulama kanalı yapılan grup yolu asfaltlandı.
Grup yolundaki çalışmaların Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir 'in talimatları ile iş- kur İl Müdürlüğü tarafından yapılan proje kapsamında istihdam edilen işçilerle çalışmaların yürütüldüğü, bu vesileyle hem maliyetlerde azalmanın olduğu hem de istihdamın sağlandığı bildirildi.
Grup yolunda yapılan çalışmaların, 10’un üzerinde köye hitap ettiği belirtilerek İlçenin köylerle olan ulaşım mesafesini de kısalttığı bildirildi.
Karakaya Beldesi’nde yaşayan, Belediyeden emekli ve şu aralar arıcılıkla uğraşan 64 yaşındaki Bilal Putlaş yapımı biten 5800 km’lik asfalt yolun, köylüleri rahatlattığını ve tozdan dumandan bu kapsamda kurtulduklarını söyledi.
Bilal Pultaş açıklamasında; “Buralar eskiden toprak yoldu ve araçlar çalışmıyordu. Bunun yanında da arazimiz toz ve dumandan etkileniyordu. Bu toz yoldan dolayı insanlarımız etkileniyordu. Bu çalışmalar geçtiğimiz güz aylarında başlandı. Yolun genişlemesi yapıldı. Bu bahar dönemi olan Mart ve Nisan aylarından sonrada çalışmalar hızlandı. Neticede asfaltımız şu anda bitmiş durumdadır. Bu asfalt Göller, Pişkidağ, Karakaya, Bayırbağ ve Üzümlü olmak kaydıyla bu 4-5 köyü toplu bir şekilde birbirine bağladı. Bunun illaki faydaları çok büyüktür. Biz araçla buradan yola çıktığımı zaman aşağı yoldan Üzümlü’ye 20 dakikada giderken şu anda 6-7 dakikaya Üzümlü’ye varıyoruz. Hem kestirme yol olduğundan dolayı hem de yollar toz ve duman içerisinde olmadığından dolayı daha güvenli ve daha hızlı gideceğimiz yere varıyoruz. Bağlarımız, bahçelerimiz, insanlarımız tozdan kurtuldu. Bu asfaltın yapımında emeği geçen başta Milletvekilimizden, Sayın Valimizden, Sayın Kaymakamımızdan, İl Özel İdaresi Müdürümüzden ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Çok iyi ve yerinde bir çalışma oldu. Çok iyi bir netice verdi. Umarız ki bizlerin buradan duyduğu haz kadar, bizlere yapılan bu hizmet karşılığında başka köylerde hizmet alırlar. Onlarda inşallah faydalanırlar. Tüm temennimiz budur. Yolun faydası dersek çok, zararı dersek de hiç yok. Bunun yanında aşağı yukarı 2 km-2,5 km gibi su kanallarımıza da kavuştuk. Su kanlarlı eskimişti, yıkıldı ve yenisi 
Editör: Doğu Gazetesi