Çarşı Merkezinde düzenlenen programa Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Üzümlü Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım, İlçe Kaymakamı Emre Nebioğlu, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Necmettin Ünal, belde belediye başkanları, Üzümlü AK Parti İlçe Başkanı Hüsnü Işık, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Üzümlü Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım, yeni alınan araçların ve başlanılan projenin ilçe ve bölge halkına hayırlı olmasını dileyerek "Emeğin, sevginin ve milletperverliğinin her yürekte bayraklaştığı Üzümlümüzün, Üzümlü insanımızın çok mutlu ve anlamlı bir gününde sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler bu hizmet bayrağını elimize aldığımızda bu onurlu görevle görevlendirildiğimizde malumunuz ilçemizin nüfusunun düşmesi sebebiyle büyük bir ekonomik krizin sosyal sıkıntıların beklendiği ve büyük ümitsizliklerin baş gösterdiği bir durumda idik. Ama inanmış yürekler olarak ilçe için, hizmet için bir araya geldiğinde ümidin ümitsizlikleri nasıl alt ettiğini hep beraberce yaşadık. Bu sıkıntılı zamanlar Üzümlü halkının birlik ve beraberliği ile aşıldı ve Üzümlü tarihinin en büyük projelerini en büyük çalışmalarını siz değerli halkımız için ilçemizde yapılmaya başlandı. Bugün Üzümlü Belediyemize şu anda açılışını yapacağımız araçlarımız ile birlikte 10 aracımız tek kuruş kredi kullanılmadan bir kısmı hibe bir kısmı satın alınma ile kazandırıldı. Bu araçların bir çoğu özellik hizmetlere sahip araçlarımızdır. Üzümlü ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Üzümlü'nün kentsel dönüşüm çalışmaları ve yeni çarşı ve meydan projesi ile şehire bürünen bir hale geleceğini ifade eden Başkan Sertadım, "Göreve geldiğimiz günden beri Üzümlü çarşısını ilçemize nasıl yakışır bir şekilde nasıl modernize edebiliriz diye çalışmalarını yaptık. Bunun akabinde geçtiğimiz yılın Kasım ayında başladığımız kamulaştırma çalışmaları ile yaklaşık 15 dönümlük alan belediyemizce kamulaştırılıp, çarşı projeleri kentsel tasarımları yapılmış ve bugün bu alanda yıkım çalışmaları başlayacaktır. Bu tarihi çalışmanın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bizler bu hizmetlerle birlikte diğer TOKİ, asfalt, kaldırım, sebze hali gibi birçok çalışma ile Üzümlü bambaşka bir siluete büründü, bambaşka bir resim olmaya başladı. Bugün bunun finalini Üzümlü Çarşısının ıslah çalışması ile birlikte inşallah finalini yapıyoruz. Üzümlümüz dünden çok daha iyi, yârin bugünden çok daha iyi olacak. Allah'ın izniyle bu dönüşüm tamamlandığında bununla da yeterli kalmayıp Üzümlümüzün eski mahallelerinin tamamını kentsel dönüşüme alacağız ve Üzümlü E80 karayolundan bakıldığında Allah'ın izniyle bir şehir olarak karşımızda duracak." Dedi.

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Milletvekili Sebahattin Karakelle'nin de konuşma yaptığı programda son olarak konuşan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, son 10 yılda Türkiye'de yaşanan gelişimin Üzümlü'de de yaşandığını belirterek "Üzümlü Belediyemiz yeni aldığı iş makinelerinin açılışı ve kentsel dönüşümün startını vermiş durumda. Bizlerde burada sizinle bu mutluluğu paylaşmaktan büyük memnuniyet duyduğumuzu ifade ederek hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bildiğiniz gibi ülkemiz son 10 yılda sayın başbakanımızın liderliğinde gerçekten dünyaya örnek ve dünya ülkelerinin gıpta ile baktığı büyük bir dönüşüm ve gelişim gösteriyor. Hemen hemen her ilimizde üniversitemiz var, modern hava limanlarımız var, hızlı trenlerimiz var, eğitimde sağlığa, konuttan altyapıya, geniş parklardan büyük hastanelere gerçekten vatandaşımızın hizmetine sunulan ve bizlerinde alkışladığı çok büyük hizmetler var. Bunlar sadece Türkiye'nin büyük illerinde değil Türkiye'nin her yerinde bu hizmetlerin olduğunu görüyoruz. Erzincan'a baktığımızda aynı hizmetlerin burada da olduğunu görüyoruz. Bu büyük hizmetlerin, yatırımların köylerimize, beldelerimize, ilçelerimize, ilimize kadar gelmesine yaygınlaştırılmasını sağlayan başta sayın başbakanımıza, sayın ulaştırma bakanımıza, sayın milletvekilimize ve ismini sayamadığım katkıda bulunan herkese huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bize Erzincan'da vali olarak görev yaptığımız süre içerisinde bu hizmetlerin bu yatırımların çok daha ileri noktalara gitmesi varsa eğer bir eksiklik onların tamamlanması, hizmette kalitenin artırılması için bütün mesai arkadaşlarımızla birlikte aynı heyecan ve anlayışla birlikte çalışacağımıza huzurlarınızda söz veriyoruz. Kentsel dönüşüm modern şehirciliğin ulaştığı son nokta. Biliyorsunuz Sayın Başbakanımız Van'da yaşadığımız o acı depremden sonra bu kentsel dönüşüm projesinin başlamasının startını verdi ve ilk uygulamayı İstanbul'da yaptı. Bunun dalga dalga Türkiye'ye yayılmasını sağladı. Üzümlü Belediyemizde bu anlayışın bir uygulamasını bugün burada startını verecek. Bu yeni iş makinelerinin ve modern şehirciliğin son noktası olan kentsel dönüşümün Üzümlü ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." Dedi.

Konuşmaların ardından protokol tarafından dualar eşliğinde açılış kurdelesi ve kurbanlıklar kesildi. Programın son kısmında ise yeni çarşı ve meydan kentsel dönüşüm çalışmaları, Başkan Sertadım'ın hayırlı olsun temennisinin ardından ilk yıkımın gerçekleşmesi ile son buldu.
Editör: Doğu Gazetesi