Panelde; vakıfların Türk tarihindeki önemi ve çalışmaları hakkında bilgi verildi. Panelde konuşan Prof. Dr. Osman Kaşıkçı, "Vakıflar, öz kültürün, yüreğimizin ve ruhumuzun eseridir." dedi. Müftülük Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Vakıf Medeniyetinde Şehircilik' konulu panele çok sayıda davetli katıldı. Vakıfların Türk tarihindeki öneminin anlatıldığı panelin başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Mustafa Önder yaparken, konuşmacı olarak Prof. Dr. Osman Kaşıkçı, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Ertunç ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yılmaz katıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Vakıfların Önemi' konulu sinevizyon gösterisinin ardından, Osman Fevzi Efendi Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı Başkanı İsmail Ildız, Erzincan'da vakfın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vakfın amacı hakkında davetlilere bilgi veren Vakıf Başkanı Ildız, "Maksadımız gençlerimizin kültürel, manevi değerlerini, ahlaki değerlerini muhafaza ederek, teknolojinin zirvesine ulaştırarak, daha güzel günlere, daha güzel geleceğe hazırlanmaları. Bu noktada elimizden geleni yapacağız. Bu da Erzincan'daki hemşehrilerimizle el birliği, gönül birliği ile mümkün olacaktır. Bu konuda bizlere gerekli yardımın sağlanmasını bekliyoruz." dedi. 
"VAKIF MÜESSESESİ BİZDE DOĞMUŞTUR" 
İslam tarihinde vakıfların önemi ve Türklerde vakıfların çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Osman Kaşıkçı da vakıf medeniyetlerinin şehircilikteki önemine değindi. Prof. Kaşıkçı, yaptığı konuşmada şöyle dedi: 
"Vakfılar Haftası'nın icat edilmiş olması güzel bir duygudur. Belirli günlerin kutlanması ve anılması bizlere Batıdan geldiği söyleniyor. Lakin, özünde esasında İslam'da Mevlit Kandili gibi mübarek kandillerden de anlaşıldığı gibi, bu senei devriye önemli gün ve kutlama. Vakıfların kutlanmasının ayrı bir önemi var. Tamamen bize ait bir müesseseyi kutluyoruz. Vakıflar bizim öz kültürümüzden, içimizden, yüreğimizden, gönlümüzden çıkardığımız bir müessesedir. Hiçbir millette vakıf müessesesi bu kadar güzel işleyen, bu kadar güzel insanlığa takdim edilen yapıya bürünmemiştir. Çünkü bir şey nerede doğarsa en güzel orada gelişir. Vakıf müessesesi de bizde doğmuştur. Bizim öz kültürümüzün, yüreğimizin, ruhumuzun eseridir vakıflar." Düzenlenen panel, vakıfların şehircilikteki önemi konusunda bilgiler aktarılması ile sona erdi. 
Editör: Doğu Gazetesi