Vali Akdemir mesajında: “Ülkemizde gazetecilerin özlük haklarının iyileştirilmesinin simgesi olan 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 Sayılı Kanun, gazetecilerimiz için büyük önem taşıdığından 10 Ocak tarihi ‘’Çalışan Gazeteciler Günü’’ olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle tüm basın mensuplarımızın 'Çalışan Gazeteciler Gününü’ kutluyorum.
            Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktarmaktadırlar. Vatandaşlarımızın en doğal hakkı olan bilgi almalarını zamanında doğru ve eksiksiz sağlayarak milletimizin vicdanının sesi olmaktadırlar. Kamuoyunu, haber alma adına önemli görev üstlenen gazeteci arkadaşlarımız, ilimizde olan gelişmeler konusunda halkımızı bilgilendirmekte, ilimizin kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik tanıtımına önemli katkılar sağlamaktadır. İlimizde; üstün gayret ve zor şartlarda görev bilincini kaybetmeden, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı içerisinde çalışan gazetecilerimizin bu onurlu görevi layıkıyla yerine getirdiklerine inancım tamdır.
            Bu düşüncelerle her şartta görevlerini yapan vefakâr gazetecilerimizin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlar, başarılarının devamını dilerim. 
Editör: Doğu Gazetesi