Düzenlenen yemek programına Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Demirci, İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, gazetemiz sahibi Mücahit Özdemir ve çok sayıda yerel ve ulusal basının temsilcileri katıldı.
Düzenlenen programda bir konuşma yapan Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Demirci; “10 Ocak 1961 tarihinde Çalışan Gazeteciler Bayramı 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte, kutlanmaya başlandı. Ancak aradan geçen 11 yıl sonra 12 Mart 1972 müdahalesinin ardından Çalışan Gazeteciler Bayramı yapılan müdahalelerin ardından ve bazı hakların geri alınmasının ardından Çalışan Gazeteciler Günü olarak bugüne kadar kutlanmaya başlandı. Gazetecilik mesleği günümüzün, en önemli mesleklerinden biri olarak kabul edilen gazetecilik mesleğini ifa eden arkadaşlarımız, gece gündüz demeden büyük bir özveri ile görevlerini yerine getirmektedirler. Erzincan’da ulusal ve yerel basında görev yapan arkadaşlarımızda sorumlu gazetecilik anlayışı ile görevlerinin bilinci içerisinde büyük bir özveri ile görevlerini yerine getiriyorlar. Bu vesile ile bugün böyle bir organizasyonda bizleri bir araya getirdiğiniz için teşekkür ediyorum ve bu vesile ile tüm arkadaşlarımın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum” dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir; “Üstün gayret ve zor şartlarda görev bilincini kaybetmeden, çalışan siz değerli gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Gazetecilerin, vatandaşların en doğal hakkı olan bilgi alma hakkını zamanında doğru ve eksiksiz sağlayarak milletin vicdanının sesi olduğunu ve demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlerlik kazanması, iyi işleyen bir medya yapısıyla mümkün olabileceğini kaydetti.
Basının güçlü olmasının, ifade özgürlüğünün temini, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından hayati öneme sahip olduğunu belirten Vali Akdemir, “Gazetecilik, günümüzün en dinamik ve fedakârlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir. Yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da ciddi bir ilerleme kaydeden basın, geçmişten günümüze ülkenin gelişmesinde, çok değerli katkıları var. Çeşitli zorluklar içinde, toplumun bilgilendirilmesi ve topluma ışık tutulması amacıyla çalışan siz değerli gazetecilerimiz çok önemli bir görev ve sorumluluğu yerine getirmektesiniz. Üstlendikleri bu görevde kamu denetçiliği yapan basın çalışanlarımızın bu anlamlı günlerini içtenlikle kutluyorum. Şimdiye kadar başarıyla yerine getirdikleri bu onurlu görevi, bundan sonra da aynı duyarlılıkta ve kararlılıkta yerine getireceklerine yürekten inanıyor, bundan sonraki çalışmalarınızda başarılarınızın devamını diliyorum.” Şeklinde konuştu.  
Editör: Doğu Gazetesi