Akdemir mesajında: “Milli iradenin temsil edildiği TBMM’nin açılışının ve ilk Meclis Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 94. yılını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız.
23 Nisan 1920, aziz milletimiz için tarihi değer taşıyan bir dönüm noktasını ifade etmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” parolasıyla yürütülen İstiklal Mücadelesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, vatanın kurtarılması ve Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle nihai hedefine ulaşmıştır.
Milletimiz, İstiklal Mücadelesinde topyekûn hareket ederek, birlik ve beraberliğinden aldığı güçle imkânsızı başarmıştır.
Geleceğimizin teminatı siz çocuklarımızın, daha önceki nesillerin izinden giderek, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için azim ve kararlılıkla sorumluluklarınızı yerine getireceğinize inancım tamdır. Sizlerin başarısı, Türkiye’yi güzel günlere taşıyacaktır.
Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyor, başta çocuklarımız olmak üzere tüm Erzincanlıların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. 
Editör: Doğu Gazetesi