nşallah eksik kalan yerleri kısa süre içerisinde elbirliği ile Refahiye'de tamamlayarak vatandaşın hizmetine sunmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ilçe ziyaretlerine Refahiye ilçesi ile başladı. yanı sıra Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun, AK Parti Erzincan İl Başkanı Cemalettin Başsoy ve bazı kurum müdürleri de katıldı. Vali Akdemir ilk olarak Yıldırım Akbulut Kayak Tesisleri'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ardından Refahiye'de Binali Yıldırım Parkı'nı gezdi. Park hakkında Refahiye Kaymakamı Yusuf Karaloğlu ve Refahiye Belediye Başkanı Vezir Dumanlı'dan parkın durumu hakkında bilgi alan Vali Akdemir parkı gezerek Refahiye ilçesini kuş bakışı seyretti.

Daha sonra Refahiye Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Akdemir burada yeni yapılan Kaymakamlık binasını gezerek Kaymakam Karaloğlu'ndan ilçe hakkında brifing aldı. Vali Akdemir, daha sonra aynı bina içerisinde bulunan Belediye Başkanlığına geçerek İlçe Belediye Başkanı Vezir Dumanlı'yı da ziyaret etti. İlçe Belediye Başkanını ziyaretinin ardından esnafları da ziyaret eden Vali Abdurrahman Akdemir ziyareti hakkında basın mensuplarına yaptığı açıklamasında; "Daire amirlerimiz siyasilerimiz sivil toplum örgütlerinden arkadaşlarımız hep birlikte Refahiye'de ne yapılmış neler yapabiliriz ilçe kaymakamımız ile birlikte sabahtan beri buradayız. Akşama kadar denetimlerimizi tamamlayacağız. Yatırımlarımızı denetleyeceğiz. Refahiye'de bir büyük ilde ne varsa hepsi burada vardır. Aklımıza ne gelirde Kadın konuk evinden, kütüphanesine, Meslek yüksek okuluna, sosyal projelere, parklara kadar hepsi burada var. Bu hizmetleri bu yatırımları buraya getiren herkese başta Sayın Bakanımız olmak üzere hepsine çok teşekkür ediyoruz. İnşallah eksik kalan yerleri kısa süre içerisinde elbirliği ile Refahiye'de tamamlayarak vatandaşın hizmetine sunmayı planlıyoruz" diyerek ilçe ziyaretlerine devam edeceğini söyledi.

Vali Akdemir esnaf ziyaretlerinin ardından Refahiye-İliç-Kemaliye Kuzey-Güney koridor yol inşaatını, Kayı Köyü grup yolu ile Alt köyü yol kavşak çalışmalarını, Kayı köyünde ki elektrik santralini inceleyerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alarak ilçeden ayrıldı.
Editör: Doğu Gazetesi