Erzincan Valisi Ali Arslantaş Milli Eğitim Bakanlığı EBA sistemi üzerinden tüm öğretmen ve öğrencilere seslendi. Konuşmanın başında tüm öğretmen ve öğrencilere yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar dileyen Arslantaş, öncelikle okul, derslik, öğretmen ve öğrenci istatistikleri hakkında bilgi verdi. İl genelinde 241 okul, 2341 derslik, 3278 öğretmen, 39390 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlayacak olan Erzincan’da ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenci sayısının 3125 olduğunu söyleyen Vali Ali Arslantaş, il genelinde öğretmen başına düşen öğrenci sayısının 12,02, derslik başına düşen öğrenci sayısının ise 16,83 olduğunu belirtti.

Hayat Boyu öğrenmenin önemine dikkat çeken Vali Arslantaş açılan 203 okuma yazma kursuna 1950 kursiyerin katıldığını ve 1594 kursiyerin sertifika aldığına değindi. Bununla birlikte TEOG’da ilk beşlerde, YGS’de ise ilk 20’lerde kendisine yer bularak başarılı noktalara tırmanan Erzincan’da 12. Sınıflarda bulunan öğrencilere yaz döneminde 39 kurs verildiğini vurguladı. Vali Ali Arslantaş destekleme ve yetiştirme kurslarının fayda ve önemine dikkat çekmiş ve yeni dönemde de bu kursların devam edeceğini ve takipçisi olacağını söyledi.

Öğrencilerin akademik yönden güçlenmesinin hem kendileri, hem aileleri, hem de ilin başarısı için önemli olduğunu söyleyen Vali Ali Arslantaş okul onarımları hakkında bilgi verdi.

Vali Arslantaş; “Öğrencilerimizin daha iyi eğitim alabilmesi için okullarımızın onarımlarını yaz sezonu içerisinde gerçekleştirilmesi için gerekli çalışmalar yapıldı. Yeni yapılan binalarımızın tamamlanması ile birlikte altyapı hususunda ciddi sıkıntıların olmaması hususunda daha iyi bir duruma geleceğiz” dedi.

 2018 yılında tamamlanacak derslik sayısının 52 olduğunu söyleyen Vali Ali Arslantaş okul öncesinde, okul sporlarında ve proje yarışmalarındaki Türkiye birinciliklerinin devam edeceğini ifade ederek kendisini dinleyen tüm izleyicilere teşekkürlerini taktim etti.

Editör: Doğu Gazetesi