Erzincan Valisi Ali Arslantaş, köy ziyaretleri kapsamında Erzincan merkeze bağlı Çatalarmut Köyü’nü ziyaret etti. Köy konağında vatandaşlarla bir araya gelen Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Valiliği İl Özel İdaresi tarafından köylere yapılan yatırımlar hakkında bilgiler paylaştı.

Öte yandan Çatalarmut Köyü için yapılan çalışmaları da ele alan Vali Arslantaş, burada yapılacak olan yol genişletme çalışması ve arazi toplulaştırma çalışmaları ve bu yıl özel idare eli ile yapılacak olan sulama birliği hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Köylerdeki çalışmaların yanı sıra Erzincan’daki genel durum hakkında değerlendirmede bulunan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan’ın eğitimde Türkiye’de örnek bir olduğuna dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl TEOG’da Türkiye beşincisi olan Erzincan’ın, bu yıl değişen yeni sınav sisteminde başarı çıtasını zirveye taşımak için hem öğretmenlerin, hem de öğrencilerin yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu söyleyen Arslantaş, “içimizdeki safraları temizledikten sonra çocuklarımızın sınavlardaki başarısı arttı. TÜBİTAK proje yarışmalarında yine çocuklarımız Türkiye birincisi olmuştur. İki gün önce açıklanan sonuçlara göre ortaokul öğrencilerimizin katılmış olduğu proje yarışmalarında Erzincan’dan 2 bin 120 proje sunuldu. Erzincan’a en yakın ili bile üçe katlayarak başarı elde etti. Üstelik bunu 40 bin öğrencimiz ile başardık. Öğrenci nüfusu bile bizim nüfusumuzdan fazla olan illeri de geride bıraktık” dedi.


Erzincan’ın huzur ve güvenliği konusunda kısaca bilgi veren Erzincan Valisi Ali Arslantaş, “Emniyet teşkilatımız asayiş olaylarının aydınlatılmasında yüzde yüz başarı ile Türkiye birincisi oldu. Asayiş olaylarının haricinde diğer tüm faaliyet alanlarında büyük başarılara imza attı. Bunun yanında Jandarmamız da başarılı operasyonlara imza atmıştır. Erzincan’a gelmiş olduğum 2016 yılının Haziran ayından itibaren 32 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Şükürler olsun ki bu süreçte tek bir şehidimiz olmadı. Erzincan’ın her tarafında güvenlik var, huzur var. Bu güvenliği sağlayan güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum” dedi.


Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın gerçekleştirmiş olduğu ziyarette kendisine İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Aksoylu, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuyğun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yaşar Felekoğlu eşlik etti.

Editör: Doğu Gazetesi