Arslantaş mesajında; “Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, manevi havanın ve dini duyguların yoğunlaştığı, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en yüksek seviyeye ulaştığı bir zaman dilimi olan üç aylara girmiş bulunuyoruz.

27 Şubat 2020 Perşembe gününü cuma gününe bağlayan gece de mübarek Regaib kandilini sevgi ve kardeşlik ikliminde bir kez daha idrak edeceğiz.

Regaib Gecesi’yle başlayan, Mirac ve Berat geceleriyle devam eden, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’yle zirveye ulaşan, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekiştiği Ramazan Bayramı’yla taçlanan üç aylarmüstesna bir zaman dilimidir.

Acı ve kederleri paylaşmanın, düşeni kaldırmanın, kutsal değerlere saygının, insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu bu aylarda daha çok hissederek, söz ve davranışlarımıza bu çerçevede daha fazla yön verme kararlılığı ve çabası içinde olmalıyız.

Başta anne ve babalarımız olmak üzere büyüklerimizin, eş, dost, akraba ve komşularımızın her zaman hâl ve hatırlarını sormalı, çevremizdeki ihtiyaç sahibi kişilere elimizden geldiğince yardım etmeli, yetimlerin başlarını okşamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Erzincanlı hemşehrilerim ve aziz milletimiz olmak üzere bütün İslam âleminin mübarek üç aylarınıve RegaibKandili`ni kutlar,  tüm insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi