Vali KAhraman davetinde şunlara yer verdi; “Valiliğimiz ile Erzincan Üniversitesi Turizm ve Otelcilik MYO işbirliğinde 7–9 Nisan 2016 tarihlerinde “ULUSAL ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ “düzenlenecektir. Kongrenin ana teması “DOĞA SPORLARI VE KIŞ TURİZMİ” olarak belirlenmiştir. Turizmin en önemli paydaşlarının, sektör profesyonellerinin ve turizm akademisyenlerinin bir araya geleceği bu büyük organizasyonu düzenleme heyecanını şimdiden yaşıyoruz.

Bir sinerji ortaya koymak için gayret ediyoruz. İlimize değer katacak her türlü çalışmayı yapmaya devam ediyoruz. İlimiz 4000 yıla varan tarihi geçmişi ile kültür turizmine, iklimi ve coğrafi yapısı ile kış turizmine, doğa ve su sporları turizmine yönelik çok zengin bir potansiyele sahiptir. Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaparak sahip olduğu turizm potansiyelini uluslararası platformda da tanıtmaya başlanan ilimizde, turizmin artık insanlara istihdam ve geçim imkânı sunabilen, diğer sektörleri de destekleyen bir sektör haline gelmesi gerekmektedir.

Bu nedenle, ilimizde var olan potansiyelin harekete geçirilmesi için bir yol haritası niteliğinde olan kongremizle, bölgesel kalkınmanın lokomotifi rekabetçi bir turizm sektörü geliştirme konusunda ulusal ve uluslararası deneyimlerin paylaşılması hedeflenmiştir.

1. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi, Erzincan turizmini geliştirmek adına ortaya konacak ortak aklın önemli bir buluşma organizasyonu olacaktır. Turizmin duayenlerini misafir edeceğimiz zirveye tüm paydaşların katılım ve katkılarını bekler, şimdiden Erzincan turizmine değer katan herkese teşekkürlerimi sunarım.”

Editör: Doğu Gazetesi