Bulunduğu alanda birçok alanın suyunun karşılandığı Vasgirt Deresinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Uzun yıllar planlandıktan sonra faaliyete geçilen projenin şehrin dokusuna renk katacağı görülüyor.

Sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Keskin, burası 15 yıllık bir hayalin ürünü olup burada emeği geçenlere de çok teşekkür ediyorum diyerek sözlerine şöyle devam etti; “ burası şehrimiz için güzel bir yer olacak. Piknik yapabilecekleri, bisikletleriyle, yürüyüş yollarıyla birçok etkinliğin yapılabileceği bir yer olacak. Vasgirt Deresinde çalışmalar tüm hızıyla devam etmekte ve Ağustos ayı sonu itibariyle ıslah çalışmaları bitiyor. Rekreasyon çalışmalarına da Güney kısımdan başlandı 2018 yılı içerisinde de ıslahın ikinci kısmı rekreasyonunda birinci etabını bitirmeye çalışacaklar.

Vasgirt Deresi, Işıkpınar Deresinin Kuzey kısmından gelen bu kış aylarında boşa akmakta olup yaz aylarında ise Kavakyolu, Demirkent, Çukurkuyu, Keklikkayası, Işıkpınar yerleşkesinin mülk suları. Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ayının da sonuna kadar bu denede su bulmak mümkün değil.

Işıkpınar deresinin altında muhteşem bir su olan Fırat akıyor. Bu yer altı suyundan benim 10 tane sondajımı vurdum. Bunun 4 tanesi zaman zaman ihtiyaç duyulduğunda içmeye diğer 6 tanesi ise sulama da kullanılıyor. Bunun yanında 3 megabaytlık güneş enerjisiyle elde edilen elektrikle 5 km sahanın aydınlanması hem de yer altından çıkartılacak suyla bu gördüğünüz havuz şeklinde ki deremiz bu suyla doldurulacaktır. Bu akan suyla da burası şenlenecektir. Şimdiden Erzincan halkına hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi