Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Erzincan ilimizde nasibini almaktadır.

Dere Islahlarında Estetiğe Özel Önem Veriyoruz

DSİ olarak Dere ıslahlarında yaptıkları çalışmalar ile aynı zamanda şehir merkezlerine, ilçelere de ayrı bir güzellik katıldığının altını çizen DSİ Genel Müdürü Murat ACU, ‘Son yıllarda Bakanımızın da talimatıyla sırasıyla “estetiği, emniyeti ve ekonomiyi” ön plana çıkaran dere ıslahlarını hayata geçiriyoruz. Bunu yaparken Belediyeler ile beraber aynı zamanda mesire alanları da meydana getirmeyi hedefliyoruz.

2003 yılından bugüne kadar tamamlanan 50 adet taşkın koruma tesisi Erzincan şehir merkezi ile 42 meskûn mahal ve 5.950 dekar zirai arazinin taşkın riskinin azaltıldığının altını çizen DSİ Genel Müdürü Murat ACU, ‘4 adet taşkın koruma tesisinde inşaat, 31 adet taşkın koruma tesisi içinde planlama ve projelendirme çalışmalar devam etmekte olup bunların yanı sıra Erzincan il merkezini taşkınlardan koruyacak ve rekreasyon alanı oluşturan faaliyetler yapılmaktadır.  Bu kapsamda çalışmaları devam eden ‘’Erzincan İl Merkezi Vasgirt ve Hançerli Dereleri Rehabilitasyonu 1. Kısım İnşaatı’’ ile Erzincan il merkezi taşkınlardan korunacak ve aynı zamanda oluşturulacak olan rekreasyon alanı ile de bölge güzel bir görünüme kavuşturularak vatandaşlarımız için sosyal yaşam alanı oluşturulmuş olacaktır. ’dedi.

Proje kapsamında toplamda her iki sahilde 5000 m olmak üzere toplamda 10000 m uzunluğunda perde duvar ile tabanda beton kaplama yapılmasının planlandığını belirten Genel Müdür ACU,’ .Şu ana kadar ise  2.109 m temel kazısı yapılarak, 570 m temel altı grobeton, 160 m temel betonu ile 1700 m temel altı taş imalatları tamamlanmıştır. ’dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat ACU;‘’Son olarak bu çalışmanın yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.

Editör: Doğu Gazetesi