Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile Kızılay meydanına gittiğini söyleyen Muhammed Doğan, “Bu tür hadiselerde bayrağımızı kanımızın son damlasına kadar ayakta tutacağımızı da göstermiş olduk” dedi.

Muhammed Doğan yaşadıkları ile ilgili bilgiler verdi. Doğan, “Bizler millet olarak birlik içerisinde hareket ederek kimseye boyun eğmiyoruz diyerek şunları ifade etti; “Bizler Darbe gecesi Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Kızılay meydanına indik. Etrafta semalarda jet sesleri vardı. Eğitim uçuşu sandık ama sonradan öğrendik ki darbe girişiminde bulunmuşlar. Etrafımıza baktık tanklar var. Polis araçlarını bombalanmış bir şekilde gördük. Yaşlı genç herkesin orada olduğunu gördük. Bizler 3 kişiydik. Kızılay’a gittik çok kalabalık vardı. Biz Kızılay’dan sonra Genel Kurmayın önüne gittik tank ve çatışma sesleri vardı orada da. Yaşlı amca vardı orada helikopter geçince ellerini kaldırdı bana vur hadi diyerek seslendi. Yaşlı teyzeler bayrak sallıyorlardı torunları ile bu bize cesaret verdi. Saat 3 gibi helikopter ateşi sonucu biz de yaralandık. Şarapnel parçası bacağıma isabet etti. Benim bu olaylardan çıkardığım ders şu oldu. Bizler millet olarak birlik içerisinde hareket ederek kimseye boyun eğmiyoruz. Bu tür hadiselerde bayrağımızı kanımızın son damlasına kadar ayakta tutacağımızı da göstermiş olduk.”

Muhammed Doğan’ın babası Murat Doğan ise darbe gecesi yaşadıkları ile ilgili bilgiler vererek, böyle bir oğlu olduğu için Allah’a binlerce kez şükrettiğini dile getirdi.

Murat Doğan, oğlu ile gurur duyduğunu ifade ederek, Allah vatanımızı, birliğimizi ve kardeşliğimizi bozmasın bozmaya çalışanlara da fırsat vermesin inşallah” dedi.

Murat Doğan açıklamasında; “Darbe gecesi ben rahatsızdım biraz o yüzden erken uyumuştum sabaha karşı öğrendim durumu. Sela sesine uyandım ve kalktığımda büyük olayların olduğunu düşündüm eski tecrübelerime dayanarak. Ya Cumhurbaşkanı şehit oldu ya da bunun gibi farklı bir durum olduğunu düşündüm ve hemen televizyonu açtım, haberlerde darbe girişimi olduğunu öğrendim. Hemen Muhammed’i aradım ancak ulaşamadım. Öğleden sonra 4 gibi bizi aradı ve iyi olduğunu ve uyuduğu için cevap vermediğini söyledi. Derin nefes aldık ancak vatan için hepimiz canımızı vermeye hazırız. Vatanımız sağ olsun birliğimiz bozulmasın yeter. Oğlum orada Cumhurbaşkanımızın talimatı ile meydana inmiş vatan savunmasını yapmaya ortak olmuş bu bizim için gurur verici bir şey. Orada yaralanmış ancak 20 gün sonra bizim bundan haberimiz oldu. Biz üzülmeyelim diye bize söylememiş. Rabbime şükrettim böyle bir oğlum olduğu için. Son diyeceğim şey ise Allah vatanımızı, birliğimizi ve kardeşliğimizi bozmasın bozmaya çalışanlara da fırsat vermesin inşallah” dedi. 

Editör: Doğu Gazetesi