Erzincan ve çevresinde günlerdir etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor. Erzincan-Gümüşhane Karayolu dün akşam saatlerinde ulaşıma kapanırken, kent merkezinde de kar kalınlığı 15 santime ulaştı. Dün akşam saatlerinde aracıyla merkeze bağlı Mecidiye Köyü'nden dönen Nuri Yorulmaz isimli vatandaş aracı ile yolda kalınca yardımına özel yapım araçlarıyla Erzincan Off-Road ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri yetişti. Gece saatlerinde yola çıkan ekipler, yaklaşık 5 saat süren zorlu yolculuğun ardından 1,5 metre kar olan bölgedeki yolda mahsur kalan 2 kişiye ulaştı. Arazi araçlarındaki çeki halatlarının yardımıyla kara saplanan aracı yaklaşık 1 saat saat süren çalışma sonrası kurtararak şehir merkezine gelmesini sağladı.

Erzincan Off-Road Ve Doğa Sporları Kulübü Ve Derneği (EROFF) Başkanı Sinan Deniz: "Dağ yolunda giden bir arkadaş yolda kalmış. Bizden yardım istedi. Biz de geldik ekipte olan arkadaşlarla. Şuan kurtarıyoruz arkadaşı çıkarttık sayılır. Bizim zaman zaman böyle kurtarma operasyonlarımız oluyor. Dağda kalan insanlara gelip yardım ediyoruz. Çıkarıyoruz kara saplanmışlar" dedi.
Erzincan Off-Road ekibi tarafından kurtarılan otomobil sürücüsü Nuri Yorulmaz: "Yayladan geliyordum. Araba burada kara battı. İki saatten beri soğutan dondum burada. En son EROFF´dan Sinan abiyi çağırdım başkanı. Başkan sağolsun EROFF ekibini topladı. Komple buraya geldiler. Beni kurtarmaya. Ellerim tutmuyor. Donmuşum soğuktan" dedi.

Editör: Doğu Gazetesi