M. Cavit Şireci mesajında; “Bu gün, Erzincan’ımızın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıldönümü. Bu büyük mücadelenin üzerinden tam bir asır geçti. Kahraman ecdadımız, bu topraklar üzerinde emelleri olanlara, gereken dersi verdi. Bizler, vatanımızda hür ve bağımsız bir şekilde yaşayabilelim diye mücadele eden atalarımızı rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyorum.
Bu gün Kurtuluş Bayramımızı buruk bir şekilde kutluyoruz. 100 yıl sonra bu gün aynı ruhla, aynı kutlu sevda ile kutsal vatanımız üzerinde emperyal oyunları bir kez daha bozuyoruz
100 yıl sonra bu gün, vatanımızın birliği, milletimizin dirliği, devletimizin bekası için yeni bir milli mücadelenin başlangıcındayız.
Tam bir asır önce, iman dolu göğsümüzde, garbın afakını sarmış çelik zırhlı duvarları nasıl erittiğimizi, topraklarımız üzerindeki hain emelleri nasıl yok ettiğimizi unutan kirli düşünceler, yeniden bir araya geldiler. Geldiler ama bir şeyi hesaba katmadılar. Bu millet, aynı ruhla, aynı imanla yaşıyor ve yaşamaya devam edecek. Bu millet, dirayetli ve dik duruşuyla dünyayı titreten bir liderin, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ardında tek bir yumruk olmayı başardı ve devletimiz üzerinde, vatanımız üzerinde kirli hesaplar yapanlara gereken cevabı veriyor.
Bu vesile ile tarih boyunca Allah uğruna, vatan uğruna şehid olmuş tüm yiğitlerimizi, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kurtuluş savaşı kahramanlarını, onyıllardır terör belası ile mücadele ederken verdiğimiz şehitlerimizi ve bu gün devletin ve milletin bekası için sınır ötesinde can veren tüm şehitlerimizi şükranla yad ediyor, her birinin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum.
Bu vatan toprağın kara bağrında
Sıra dağlar gibi duranlarındır.
Bir tarih boyunca onun uğrunda
Kendini tarihe verenlerindir” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi