Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince, yurt içi ve yurt dışında toplam 25-30 bin civarında kurban kesilmesi planlanıyor.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Erzincan İl Temsilciliği Başkanı Ammar Bulut, yardımseverler ile yardıma muhtaçlar arasında köprü olmayı sürdüren derneğin kurban bereketinin tüm İslam coğrafyasına yayılmasına aracı olacağını ifade ederek; "Kıtada ve 33 ülkede kurban organizasyonu yapacak olan Cansuyu Derneği'nin Afrika'da; Sierra Leone, Senegal, Fildişi Sahili, Gana, Dogo, Burkina Faso, Nijer, Çad, Kamerun, Sudan, Somali, Mali, Liberya, Cibuti, Gine, Benin, Mozambik, Malawi, Burundi, Etiyopya, Asya’da; Pakistan, Bangladeş, Filipinler-Moro, Hindistan, Sri Lanka, Moğolistan, Myanmar-Arakan, Afganistan, Avrupa'da; Makedonya, Bosna Hersek, Ortadoğu'da Lübnan-Filistin kampları, Gazze ve Türkiye'de kurban kestireceğini kaydetti.

Bağışçılardan aldığı kurbanlıkları vekâlet yolu ile Türkiye genelindeki muhtaçlılara dağıtacak olan Cansuyu Derneğimiz mazlum coğrafyaların da bu bereketten istifade etmesini sağlayacağını belirten Bulut, “Kurbanlık hayvanların Cansuyu tarafından görevlendirilen kişiler tarafından satın alınıp Kurban Bayramı'nın 3. gününün ikindi vaktine kadar belirlenen noktalarda kesilerek muhtaçlara et olarak dağıtılacak, Bütün kesimler tek tek kayda alınıp daha sonra bağışçılara internet sitesi üzerinden ulaştırılacak. Bölgelerdeki kurban fiyatlarını göz önüne alarak 4 farklı kurban bedeli belirlendi. Kurban bedelleri Afrika'da 400, Asya'da 450, Türkiye, Filistin kampları ve Balkanlar'da 850, abluka altındaki Gazze'de ise 1300 TL olarak tespit edildi.” Dedi.

Derneğe bağış yapmak isteyenler kurban bedellerini, Ziraat Bankası, Türkiye Finans, KuveytTürk, Vakıfbank ve Halkbank'ın internet sitelerinde bulunan bağış/kurumsal tahsilat sistemine ya da derneğin internetteki bağış sayfasından kredi kartıyla ödeyebilecek." Dedi.

Editör: Doğu Gazetesi