Aday adaylığını açıklayan Volkan Burak Mumcu konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Terzi Baba’yı, Piri Sami Hazretlerini, Muhammed Beşir Erzincani’yi Dede Paşa’yı Anadolu erenlerinin maneviyatını bağrından çıkarmış can Erzincan’ımızın yüreği güzel insanlarını hürmetle selamlıyorum.

Erzincan’ı Erzincan yapan her gönüle, her bir vatandaşımıza en kalbi muhabbetlerimi arz etmek istiyorum.

Değerli Basın Mensupları, kıymetli hemşehrilerim

Bizim sizlere bir borcumuz var. Bu borç kardeşliğimizden gelen hizmet borcudur.   

Her zaman, kardeşliğimizin bize dayanışmayı, bu güzel şehrin gönlü yüce insanına hizmet etmeyi yükümlü kıldığına inandık.

Bugüne kadar da bürokrasinin farklı merhalelerinde bu yükümlülüğümüzü yerine getirmek için çabaladık.

Erzincan’ın bir evladı olarak, bilindiği üzere, 2015 yılından bu yana Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevini yürütüyorum.

Bugün de huzurlarınızda, Erzincan’ımıza yerel yönetim çerçevesinde hizmete devam etmek üzere hazır olduğumu ilan etmek üzere bulunuyorum.  Erzincan Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusu yapmak üzere bugün itibariyle “Bismillah” dedik.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde Erzincan Belediye Başkanlığı için Ak Parti’den aday adaylığı başvurumuzu gerçekleştirdik.

Yiğit ve gönlü yüce insanların diyarı Erzincan’a hizmet için yola çıktığımız bu yeni dönem benim için heyecan verici olduğu kadar kıvanç ve onur kaynağıdır.

Rabbimden Erzincan’a hizmet sevdamızla çıktığımız bu yolculuğu hayırlı kılmasını niyaz ediyorum. 1979 yılında Erzincan’da dünyaya gözünü açmış, çocukluğunu, okul yıllarını bu şehirde geçirmiş bir Erzincan evladıyım. Bu bize çok büyük bir onur veriyor.

Bu onura layık olmak için buradayız. Genel Başkanımız, büyük Türkiye’nin mimarı, yeryüzündeki her mazlumun son umudu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendi ve onun dava arkadaşı memleketimizin gururu Sayın Binali Yıldırım beyefendinin yürüdüğü hizmet yolunda bir nefer olmak için buradayız. Hakka hizmetin halka hizmetten geçtiğini biliyoruz ve bunun için buradayız.

Hz. İbrahim'in hikayesinde ateşi söndürmek adına ağzında su taşıyan karınca olmak için, liderimizin belirlediği 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini yakalamak için, ilimizi müreffeh seviyelere taşımak için, bu kutlu milletin gönül rızasını kazanmak için, Doğup büyüdüğüm Erzincan’a vefa borcumu ödemek için bu göreve talibim.

Sayın Cumhurbaşkanımızın yıllardır sürdürdüğü bu şanlı ve kutlu davaya, dinamik bir hizmet koşusuyla, katkıda bulunmak için yola çıkmış bulunmaktayız. Şu herkesçe bilinmektedir ki AK Partinin en üst kademesinden en alt birimine kadar görev yapan herkesin ortak bir amacı vardır. O da tarihi yıllar öncesine dayanan bu milleti ve devleti bir adım daha ileriye taşımak, tüm dünya mazlumlarının ve kimsesizlerinin umudu haline getirmektir. Bu kadim milletin ve onun lideri Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında yer almak için çıktığımız bu yolda, Allah’ın bizim için hayırlı olanı nasip etmesini diliyorum. seçimlerin milletimize, memleketimize, Erzincan’ımıza hayırlar ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum.

Doğup büyüdüğüm, çok sevdiğim Erzincan’a, takdir görülürse genç, dinamik bir belediye başkanı olarak hizmet etmek istiyorum. Erzincan’a yeni bir jenerasyon, yeni bir sinerji kazandırma adına, gençlik için kullanmakta olduğum enerjimi bundan sonra Erzincan’da ki insanlarımızın tamamının hizmetine sunmak istiyorum. Biliyorum ki Erzincan’a yerel yönetimlerde hizmet sunmak çok büyük bir ciddiyetle, fevkalade bir hassasiyetle yürütülmesi beklenen, onur kaynağı bir görevdir. Halka hizmet hakka hizmettir.

Erzincan için hayallerimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Meclis Başkanımızın Erzincan hayalleri doğrultusunda, her zaman güzellikler ve hayır peşinde koşmaktan başka düşüncem bulunmadığını vurgulamak isterim.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, Allah’ın izniyle "Gelecek nesillerimize medeniyetimizin izlerini bulacakları, iftihar edecekleri, kimliği olan şehirler bırakacağız” Bizler görevlerimiz ne olursa olsun, yüce milletimize bu anlayışla hizmet sevdasının neferleriyiz.

Rabbim Erzincan’ımızı, Türkiye’mizi, milletimizi kaim eylesin.

Kıymetli Basın Mensubu Arkadaşlarım,

Hepinize toplantımıza katılımınız dolayısıyla teşekkür ediyorum.

Sizler vesilesiyle buradan tüm hemşehrilerimi en derin hürmetlerimle selamlıyorum.

Aynı yolda yürüdüğümüz, aynı sudan içtiğimiz, gönlümüz ve duamız müşterek olan Erzincan’ın kıymetli evlatlarına selam olsun.

Kahraman şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimizi şükranla yad ediyorum.

Allah’ın selamı ve rahmeti can Erzincan’ımızın üzerine olsun.

Rabbimden Erzincan’ımız ve milletimiz için hayırlı neticeler niyaz ediyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi