Hocabey Mahallesi'nde 4 çocuklu Turgut ailesini misafir öğrencilerle birlikte ziyaret eden Vali Kahraman ve eşi, projenin yürütüldüğü illerde dezavantajlı bölgelerde gönüllülük faaliyetleri yürüten öğrencilere eşlik etmenin mutluluk verici olduğunu dile getirdiler.

Erzincan’da bulunan 40 yabancı öğrenci aynı anda 5 ayrı gurupta aile ziyaretlerinde bulunurken Süleyman Kahraman ve Eşi Muhsine Kahraman’da öğrencilere eşlik ettiler. Burada konuşan Süleyman Kahraman, ‘Bu ziyaretlerde dezavantajlı aile ve çocukların hiç bir din, dil ve etnik köken ayrımı yapmadan katılımcı gençlerle bir araya gelindiğini söyleyen Valimiz Sayın Süleyman Kahraman, “Kültürel değerlerin karşılıklı aktarımı ile programın yürütüldüğü yörelerdeki insanlarla, katılımcı gençlerin hayata bakış açılarının olumlu yönde etkilenmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda Erzincan’da misafir ettiğimiz gençlerimiz, şehrimizde bulundukları süre içerisinde bir çok ziyaretlerde bulundular. Bu ziyaretlerden bazıları; Huzurevi, Sevgi Evi ve Engelsiz Yaşam Merkezi, İlkokullarda çocuklarla çeşitli aktiviteler, Köy okulu ziyaretleri. Şehitlik ziyareti. İllerdeki manevi büyüklerin ziyareti, Fidan dikimi, Yöre halkı ile tanışma ve akşamları dezavantajlı aile ziyaretleri oldu. Bu ziyaretimiz de bunlardan birisi oldu” dedi

Aile bireyleri ile yakından ilgilenen Muhsine Kahraman, 4 çocuklu Turgut ailesine çeşitli hediyeler verdikten sonra ailenin dilek ve şikayetlerini dinledi.

Ziyaret sonrası mahalledeki çocuklarla yakından ilgilenen Vali Kahraman ve eşi, çocuklara sohbet ederek çeşitli hediyeler dağıttılar.

 

Editör: Doğu Gazetesi