Tanrıverdi Yapmış olduğu Aday Adaylığı açıklamasında şunlara yer verdi; “01.07.1975 tarihinde Erzincan da bir öğretmen ailenin çocuğu olarak dünya ya geldim. İlk ve orta öğrenimimi Erzincan da tamamladım. Gazi Üniversitesinde başladığım lisans eğitimimi Anadolu Üniversitesinde bitirdim. Mastır eğitimimi Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Ana Bilim Dalında bitirerek eğitim durumumu tamamladım.

2000 yılında Halk Bankası Erzincan şubesinde başladığım memuriyet hayatıma Sosyal Güvenlik Kurumda şef olarak devam etmekte iken 2015 Genel Seçimlerinde 90 lı yıllarda aktif görev aldığım 94 yılında Gençlik Kolları başkanlığı yaptığım Cumhuriyet Halk Partisinde Aday Adayı olmak için görevimden istifa ederek ayrıldım. Evli ve 2 çocuk babasıyım. Orta derecede İngilizce bilmekteyim. Değerli dostlar bildiğiniz gibi 7 Haziran 2015 tarihinde Ülkemizde yapılacak olan Genel Seçimler içinde bulunduğumuz genel sorunları göz önünde bulunduracak olursak bu seçimin gerek bizim gerekse çocuklarımızın geleceği açısından ne kadar önemli olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Türkiye Laik, Demokratik ve Sosyal Hukuk Devletidir. Ancak demokrasinin yok sayıldığı, insanların ayrıştırıldığı, temel hak ve özgürlüklerin ihlal edildiği kadın erkek eşitliğinin yok sayıldığı, evrensel hukuk değerlerinin uygulanmadığı dediğim dedik anlayışının hakim olduğu bir yönetimle karşı karşıyayız.

Bu anlamda Cumhuriyetin kuruluş felsefesine sahip çağdaş uygarlık, bilim, teknoloji, sanat ve kültürün ön planda tutulduğu bir anlayışa sahip Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarına çok acil bir şekilde ülkemizin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu iktidarı oluşturmak adına gencine, yaşlısına, kadınına, erkeğine toplumun her bireyine ihtiyaç duymaktayız. Ancak çalışkan bir gençliğe örgütlü kadınlara daha büyük görevler düştüğünü de belirtmek isterim. Bu yüzden diyorum ki 2015 de iktidarı gençler kuracak.
 
Gençler CHP ye CHP iktidara ilkesiyle hep birlikte yürüyeceğiz. Tek hedefim Erzincan da Cumhuriyet Halk Partisini toplumun her kesimini kucaklayan hiç kimseyi farklı görmeyen bir anlayışla dürüst, ilkeli ve temiz siyaset yapmak. Genel Başkanımızın Türkiye ye sözüm var söyleminden yola çıkarak benimde Erzincan da hizmet etmek adına kendime bir sözüm var. Bu sözümü yerine getirmek için hiçbir zaman yanlışın yanında olmayacağıma, toplumda hiçbir kimseyi farklı görmeyeceğime, üretenin, emekçinin, köylünün, esnafın, işsizsin her zaman yanında olacağıma ve en önemlisi de bir yerlere gelebilmek adına hiçbir güce siyaseten borçlanmayacağıma ve boyun eğmeyeceğime sizlerin ve basının huzurunda söz veriyorum. Sözlerimi tamamlarken tekrar hepinize sonsuz teşekkür eder hayatımda çok büyük bir öneme sahip olan Pir Sultan Abdal ın deyimiyle bir şar gördüm 360 kapılı kimini açmaya kimini örtmeye geldim diyerek tüm hemşerilerimin yürüdüğümüz bu yolda desteklerini bekliyorum.”
Editör: Doğu Gazetesi