Rehber öğretmen Seda Demirdöğen tarafından verilen rehberlik eğitimlerinde öğrencilerin yarıyıl tatilini nasıl geçirmeleri konusunda velilere önerilerde bulunuldu.

Tatilde tablete, bilgisayar oyunlarına ya da televizyona çok fazla vakit ayırmanın doğru olmadığını belirten rehber öğretmen Seda DEMİRDÖĞEN, teknolojinin  amacına uygun kullanıldığı zaman çok faydalı olduğunu, ancak uygun kullanılmadığı takdirde birçok soruna yol açabileceğini söyledi.

Seda Demirdöğen konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; “Yarıl yıl tatili öğrencilerin zihinsel, duygusal, sosyal ve fiziksel gelişim alanlarına yönelik aktivitelerle geçirilmelidir. Tatilde zaman yönetimi de önemlidir. Uyku saatleri, kitap okuma ya da televizyon izleme ve bilgisayar kullanım saatleri gibi standart bir zaman yönetimi, hem tatilin dolu dolu ve anlamlı bir şekilde geçirilmesini sağlayacak hem de okullar açıldığı zaman yeniden okula uyumu kolaylaştırıcı bir etkiye sahip olacaktır” dedi.

Salih Erkan İlkokulu Müdürü Ahmet Sağsöz  ise yaptığı açıklamasında ailelere eğitim verilmesindeki temel amacın her türlü bağımlılıkla mücadelede ailenin önemine ve ailelerin nasıl bir rol üstlenmesi gerektiğine dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Karne konusunda velilere uyarılarda bulunan Ahmet Sağsöz; “Karne sonuçları, birçok veli ve öğrenci tarafından başarının tek ya da en önemli göstergesi olarak algılanmaktadır. Karne notlarına bakılarak, öğrenciler çalışkan ya da tembel olarak değerlendirilmemelidir. Karne notlarına bakarak öğrencilerin ceza veya aşırı ödüllendirmelerden kaçınılması gerekmektedir”dedi.

Editör: Doğu Gazetesi