12 gün boyunca her gün bir hayır sever tarafından verilen oruç yemeğinde vatandaşlar bir araya gelerek oruçlarını açıyorlar. Oruç açma yemeğinin 8. Gününde vatandaşlar tuttukları oruçları dualar eşliğinde açtılar. Yemek dağıtımın ardından Cem evi dedesi Rıza Aydın yemek duası verdi.

Düzenlenen oruç açma yemeği öncesinde konuşan Erzincan Ulalar Yunus Emre Cem ve Kültür Evi Başkanı Hüseyin AKIN; “ bugün matem aynın sekizinci günü olup her gün oruç yemeğimizi cem evimizde vermekteyiz. Orucumuzu açtıktan sonra akşamları vatandaşlarımızla sohbetlerimiz oluyor. Yarın ve Cumartesi matemin son günü yine cem ibadetimizi yapacağız. Pazar günüde kurbanımızı keserek aşure çorbamızı yapacağız” dedi.

Oruç hakkında kısa bir açıklamada yapan Ulalar Yunus Emre Cem ve Kültür Evi dedesi Rıza AYDN ise konuşmasında şunlara yer verdi; “ ayetlerimizde de yer aldığı gibi oruç hakkında bilgi bulunmaktadır. Oruç tutanlar oruç açma nafakalarını fakire, yetime, yoksula verirler. Tüm vatandaşlarımızı da cemimize ve Pazar günü yapacağımız kurbana bekleriz” diye konuştu.

Editör: Doğu Gazetesi