Kaymakam Ertuğrul Örnek, İliç’e atanır atanmaz ayağının tozuyla, Resmi daireleri, mahalle Köy Muhtarlarıyla bir araya gelerek İliç’te ne nerede yapılıyor? ne gibi yatırımlar var. İliç’in ülkenin kalkınması, tarım ziraat hayvancılık için neler yapılıyor neler yapabiliriz, konularını gündeme getirerek tüm yatırım yapılan işyerlerini, esnafları köyleri gezerek bilgiler almakta.

Anagold Madenciliği ziyaret eden, İliç’in yeni Kaymakamı Ertuğrul Örnek’e, Anagold Madencilik Maden Genel Müdürü Burhanettin Şahin ve Dış İlişkiler Direktörü M. Zafer Yıldız maden çalışmaları hakkında kapsamlı bilgiler aldı.

Anagaold Madencilik Maden Genel Müdürü Burhanettin Şahin, ‘Madenin 3 vardiya gece gündüzlü çalıştığını Oksit bölümünde 233 vasıflı teknik kadronun,513 yarı vasıflı bölge halkının çalıştığı ayrıca 41 vasıfsız işçi çalıştırılan Madenin Sülfit genişleme Projesinde de Vasıflı Mühendislik kadrosu olarak 1820 kişinin,182 yarı vasıflı teknik kadronun 233 vasıfsız işçinin çalıştığı maden sahasında. Onlarca kişinin de taşeron müteahhitlik firmalarında çalıştıklarını, Son yatırımların tamamen yurt dışından finans edildiği, İş sağlığı, iş emniyet ve iş güvenliği bakımından Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını’ Kaymakam Örnek’e, madeni yerinde gezdirerek açıklamalarda bulundu.

İliç Kaymakamı Ertuğrul Örnek; “İliç’te böyle büyük yatırımları, iş alanlarını, güvenceyle insanların çalışması, İliç’in ekonomik olarak kalkınması, Erzincan’a bölgeye hatta ülkemize madenin yaptığı katkılar gördüm. İş sağlığı emniyeti iş güvenliğine çok hassas davranıldığını izledim. Madeni başka zamanlarda da ziyaret ederek daha detaylı bilgiler almaya çalışacağım. Şunu gördük ki Anagold Madencilik çok büyük bir yatırım, İliç’e Erzincan’a büyük ekonomik katkısı var devam etmesini umuyoruz, özellikle küçük bir ilçe’ de 3 bin kişinin aktif olarak çalışması, buranın ticari boyutlarının ülkemize her alanda yansıması da umuyoruz” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi