Milyonlarca insan yeni yıla eğlence mekânlarında, sevdikleri ile eğlenerek girerken, Erzincan’da Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve belediye meclis üyeleri geçtiğimiz yıl başlattıkları yılbaşı gecesi mezarlık ziyaretini bu yılda tekrarladı. Hava sıcaklığının eksi 10 derece olmasına rağmen, yeni yılın ilk dakikalarına türbe ve mezarlık ziyareti yaparak giren Başkan Yüksel Çakır ve meclis üyeleri, Erzincan’ın manevi değerlerinden Terzibaba Türbesi'ni ziyaret etti. Başkan Çakır ve beraberindeki heyet, daha sonra mezarları ziyaret ederek, 2014 yılının ilk dakikalarını dualar okuyarak girdi.
               Belediye Başkanı Yüksel Çakır, “Yılbaşı gecelerinde insanlar eğlenebilirler, beraberinde geleceğe dair yeni umutlarının şekillenmesiyle birlikte muhasebe yapabilirler. Bu anlamda bizde arkadaşlarımızla geçtiğimiz yılın muhasebesini yapmak ve 2014 yılı ile ilgili, dua ile gelecek beklentilerimizin gerçekleşmesi adına temennide bulunmak üzere görevde olduğumuz süre içerisinde burada, bu vakitte bulunmaya çalıştık. 2013 Yılının son anında, son saniyelerinde Terzibaba Mezarlığı’ndayız, bu vesile ile 2013 yılında hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Cenabı Haktan rahmet dilerken, 2014 yılını yaşayan bizlere, yeni nesillere mutlu yıllar getirmesini diliyorum” diye konuştu.
 
Belediye meclis üyeleri ise yeni yılı mezarlıkta kutlamak için ziyarette bulunduklarını belirterek, yeni yıla şehitler ve yakınları için dualar okuyarak, yeni yıla farklı mesaj vererek girdiklerini ifade ettiler.
     
Editör: Doğu Gazetesi