Düzenlenen Yerli Malı Haftası etkinliği çerçevesinde Hayrettin Paşa anasınıfı öğretmeni Yasemin Çolak tarafından hazırlanan “Yerli malı, herkes bunu tanıtmalı” isimli projede 24 ilin ürünleri 24 ildeki okullarda stant kurularak stanttın açılışı yapıldı.

Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Hayrettin Paşa İlkokulu Müdürü Murat Burak San şu ifadelere yer verdi; “Yerli malı haftası her sene sınıflarda kutlanıyor. Bu yıl yerli malı haftasını kutlarken ülkemizin çeşitli illerinden meşhur olan bir ürünü tanıtmak amaçlı e-twining projesini Anasınıfı Öğretmenimiz Yasemin Çolak Hanım ile hazırladık. Bu projede gönüllü olan 24 il ile irtibata geçtik. Her il kendi illerinde meşhur olan bir ürünü diğer okullarımıza gönderip ürünün tanıtılmasını sağladı.

Biz Erzincan olarak tulum peynirini ve Erzincan Bakırını projeye katılan illerimize kargo ile gönderdik. Diğer illerde meşhur olan ürünlerini bizlere gönderdi. Ürünlerin tanıtılmaları twinspace’de yayınlandı. Bu projeye katılan illerimiz sırasıyla şöyle; Erzincan, Manisa, Bilecik, Çorum, Bursa, Muğla, Kütahya, Karaman, Giresun, Rize, Isparta, Antalya, Uşak, Kastamonu, Kayseri, Samsun, Konya, Adıyaman, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Denizli, Artvin. Ayrıca bu projemize destek veren Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Erzincan Belediyesine, Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Erzincan PTT Baş Müdürlüğüne, Erzincan Hayrettin Paşa İlkokulu Okul Aile birliği ve Velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından konuşan Erzincan Milli Eğitim Müdürü Azizi Gün ise şu ifadelere yer verdi; “Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı olarak yapmış olduğumuz çalışmalar içerisinde akademik başarının yanında çocuklarımın sosyal, kültürel farklı etkinlikler içerisinde olmaları ve bu sayede eğitim öğretimlerini daha farklı alanlarla pekiştirmeleri açısından bizim için çok önemli. Temel eğitim aslında bizim için çok önemli. İşte bugün burada yerli malı haftası ile ilgili yapmış olunan çalışma Hayrettin Paşa İlkokulumuzun gerçekten çok farklı. Farklı olması şu, öncelikle burada 24 ilin olması.

Erzincan plakası olarak zannedersem 24 ile sınırlı tutmuşlar. Artık çağımız teknoloji çağı. Teknoloji çağının imkânlarından istifade edilmesi ki e-twining. İl olarak biz iki yıl önceden itibaren buna çok güzel bir giriş yaptık. e-twiningportalı farklı bir eğitim partalı. Bunun üzerinde öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz yapmış oldukları çalışmaları, etkinlikleri farklı illere hatta farklı ülkelerle paylaşma imkân ve olanağı var. İşte teknolojiyi çok güzel bir şekilde kullanmak suretiyle 24 ili biz şuan da buraya getirdik. 24 ilin özelliklerini, 24 ilin güzelliklerini, 24 ille ilgili olarak bilmediklerimizi. Gerçekten ülkemizin içerisinde çok güzel, ülkemizin her tarafı her köşesi çok özel, çok güzel ama bu özellik ve güzellikleri birçoğumuz bilmiyoruz. Ve tanımıyoruz. Bilmediğimiz ve tanımadığımız için bazı yerlerle ilgili olumlu yada olumsuz hiç bir şey bilmediğimiz halde olumsuz bazı görüşlerimiz olabiliyor. Ama bunları aşabilmek için öğrencilerimize bu bilinci verebilmek için tamamen ve özellikle sistem üzerinden, internet üzerinden bu okullarla arkadaşlık ilan edildi. Kardeşlik ilan edildi. Bu şunun için çok önemli bugün demiyor muyuz? Kimse kimseye gitmiyor. Kimse kimseyi tanımıyor. Misafir odalarımız boş kalıyor. İşte bu çocuklarımız bunun farkında. Bunun bilincinde.

Ülkesini tanıma, ülkesinin farklı köşesinde ki özellik ve güzellikleri bilebilme, tadabilme, onlarla görüşebilme adına inanın çok güzel atılmış olan bir adım. Ve bu adımı biz ülke içerisinde bunların diğer safhaları da olacak. Ülke dışarısına da Avrupa birliği ülkelerine de bu yapmış olduğumuz çalışmaları çok rahat bir şekilde e-twiningportalı üzerinden gönderebiliyoruz ki biz geçen yıl e-twining ile ilgili olarak Türkiye’de en güzel çalışma yapan illerin içerisinde biri idik” dedi.

Konuşmalardan sonra Yerli Malı Herkes Bunu Tanımalı” isimli proje sayesinde 24 ilin markalaşmış ve meşhur ürünlerinin açıldığı stant gezildi.

Editör: Doğu Gazetesi