Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, AK Parti Genel Başkanlığı için yapılan seçim sonuçlandı. İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın tek genel başkan adayı olarak katıldığı seçimde, bin 470 delegeden, bin 411 kişi oy kullandı. Yıldırım, bin 405 oy alarak, AK Parti Genel Başkanlığına seçildi.

Seçimde, 6 delegenin oyu geçersiz sayıldı. TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurucu Genel Başkanı olduğu AK Parti'de, Ahmet Davutoğlu'ndan sonra görevi devralan Binali Yıldırım, partinin üçüncü Genel Başkanı ünvanını aldı.

Başbakan sıfatı ile ilk konuşmasını yapan Binali Yıldırım, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini, yatırımların ara vermeksizin sürdürüleceğini ve başkanlık sisteminin getirileceğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım ilk konuşmasında şunlara değindi; “Bu güzel günümüzü, bu demokrasi şölenimizi, hizmet andımızı tazeleyeceğimiz gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum. 

Recep Tayyip Erdoğan bir dava adamıdır, büyük Türkiye'nin yılmaz savunucusudur, başımız dik gururla ben Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşıyım dedik, bundan sonra da demeye aynen devam edeceğiz. Söz veriyoruz; sevdan sevdamız, davan davamız, yolun yolumuzdur. Recep Tayyip Erdoğan'dan bayrağı devralarak partimizi bugünlere getiren Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz. İlk başbakanımız Abdullah Gül'e teşekkürlerimizi sunuyoruz. 

Partimizin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin başarılı ve verimli geçmesini, vatanımıza ve milletimize hayırlar getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. 

Değerli partililer bilir ki, bayrak değişimi millet yolunda yapılacak hizmetlerin kapısını aralamak için bir araçtır. Liderimizden, teşkilatlarımızdan, görev alan arkadaşlarımızdan bugüne kadar uyum içinde, aynı şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu partinin sadece yöneticisi, milletvekili, teşkilat mensubu değil oy veren seçmeni bile çok büyük fedakarlık göstermektedir. Yeri geldi vesayet güçleri karşısında mücadele verdi, yeri geldi ekonomik kıskaca almak isteyenlerin oyununu bozdu, mazlumlar için dünyaya meydan okudu, yeri geldi paralel ihanet çetelerinin saldırılarını göğüsledi.

AK Parti, demokrasiyi yeter söz milletindir diye özetleyen Adnan Menderes'ten, merhum Necmettin Erbakan'dan, merhum Turgut Özal'dan demokrasiyi taçlandıran bir partidir. AK Partili olmak yaratandan ötürü yaratılanı sevmektir. Haksızlığın karşısında demir yumruk gibi mazlumlara karşı şefkat eli olmaktır. Vatanıyla, milletiyle, bayrağıyla gurur duymaktır. 

AK Parti bu ülkede, Türkiye'de sayısız destanlar yazdı, Allah'ın izniyle de yazmaya devam edecektir. Bizim sevdamız Türkiye sevdasıdır, halka hizmet Hakka hizmet inancıyla yolumuza devam etmeye var mısınız? AK Parti demek, bölünmüş yol demek, AK Parti demek havayolunu halkın yolu yapmak demek, AK Parti demek sağlıkta dönüşüm demek, AK Parti demek sosyal devlet ilkelerinin eksiz yerine getirmek demek. 

 

"terörle mücadele sürecek"

Ülkemizin, insanımızın 40 yıldan beri canını yakan terör öncelikli sorunumuz olmaya devam edecek. Biz aydınlık yarınlar dedikçe, onlar karanlıktan medet umuyor. Biz Türkiye'yi yeniden imar ediyor, birileri ise ülkemizi bölmeye çalışıyor. Yolları böleriz ama bu ülkeyi asla böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz Türkiye'yi böldürmeyiz. Mesele memleket meselesidir. Terörle mücadele konusunda kararlılık aynı şekilde devam edecek. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. 

Biz operasyonlar ne zaman bitecek diye soruyorlar. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanana kadar bu operasyonlar aynen devam edecek. Vatandaşlarımıza, sivillerimize, güvenlik güçlerine yönelik saldırılar sona erinceye kadar bu operasyonlar devam edecek. PKK terör örgütü silahlı eylemlerini sona erdirene kadar bu operasyonlar aralıksız devam edecek. Milletimiz rahat olsun. Bu terör belasını, Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. 

Şimdi şer cephesi bir araya geldi. DAEŞ'iyle, PYD'siyle, paralel terör örgütüyle aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. 17-25 Aralık darbe girişiminde milletimize ayar vermeye çalışan hainleri hepimiz gördük. Bu hainlere tokatı milletimiz tokatı 1 Kasım seçimlerinde vurdu. AK Parti'nin ışığını tercih eden millet karanlığa dur dedi. Devlet içinde paralel devlet olur mu? Paralel yapılara, bölücü çetelere asla prim vermeyeceğiz. Hainlere asla yer olmayacak. Türkiye'de tek devlet vardır o da Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Hiç kimsenin devletle bilek güreşine girmesine asla müsaade etmeyeceğiz. 

AK Parti olarak geçtiğimiz 13 yılda birbirinden güzel hizmeti milletimize kazandırdık, milletimizin hizmetine sunduk. Sizin seçiminizle göreve geldiğimde, benden önce ülkemizi başarıdan başarıya koşturan kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu gibi hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğim.

13 yıl boyunca ülkemize ulaşım, eğitim, sağlık alanında birbirinden önemli hizmetleri gerçekleştirdik. Yolları böldük hayatları, milleti birleştirdik. Hızlı tren özlemini geride bıraktık. Ülkemizin her yanını donattık, bilgi toplumu seviyesini geçmek için Türkiye'yi Afrika seviyesinden aldık, Avrupa'nın ilk 5 ülkesi arasına soktuk. 

Sesime inat sizlerle konuşmaya devam edeceğim. Sesim kısılabilir ama gönülden gönüle giden yolları hiç kimse engelleyemez.

"Başkanlık Sistemini Getireceğiz" 

Köprüler, tüneller, hızlı trenler tamam ama bir eksiğimiz var. Yeni bir anayasaya ihtiyacı var Türkiye'nin, yeni bir anayasayı, başkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız? Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle birlikte artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Siz her ne kadar Cuhmurbaşkanımıza 'sorumsuzdur' deseniz de, Cumhurbaşkanımız Türkiye, millet sevdasıdır. Bu gün yapmamız gereken iş fiili durumu yasal hale getirmek ve bu kafa karışıklığını sona erdirmektir. Bunun yolu da yeni anayasadır ve başkanlık sistemidir. 

Yatırımlar Sürecek

Bugüne kadar şikayet etmeden, bahane üretmeden hizmet üretmeye devam ettik. Siyaset gömleğini mevki, makam için değil, millete hizmet için giydik. Şantiyelerde gece gündüz çalıştık, milletimize hizmet etmekten hep gurur, onur duyduk. 

Öyle anlaşılıyor ki bu ses bana yardımcı olmayacak. Onun için sözlerimi fazla uzatmak istemiyorum. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Yeni dönemde kutlu yürüyüşe aynen devam edeceğiz. Buradan 79 milyon vatandaşımıza, AK Parti camiasına haykırıyorum. AK Parti mazlumların, sessiz yığınların partisidir, AK Parti Türkiye partisidir, AK Parti milletimizin yüzakıdır. Ülkemizi 2023 hedeflerine kararlı bir şekilde götürmek için, 10 büyük ekonomi arasına sokmak için her şeyi yapacağız. Üreten, yatırım yapan, ürettiğiyle zengin olan bir Türkiye yapacağız. Bugüne kadar yaptığımız gibi aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. 

Türkiye geliştikçe, savunma sanayisini geliştirdikçe, hiç kimse Türkiye'yle aşık atamaz. Türkiye farkını Suriye'de yaşanan karışıklıklarda canlarını kurtarmak için yurtlarını terk etmek zorunda kalan mültecilere açtığı kucaklarla göstermiştir. Avrupa kapılarını kaparken, Türkiye bütün mazlum insanlara kucağını açmış, 3 milyon kardeşimizi bağrına basmıştır. Bize yakışan da budur. 

Avrupa Birliği'nin yapması gereken bir şey var. Türkiye ile ilgili tam üyelik konusunda, göçmenler konusunda kafa karışıklığına bir son vermelidir. Türkiye hakkında ne düşündüklerinin bilinme zamanı gelmiştir. Türkiye Avrupa Birliği üyesi olsa da olmasa da insan hak ve özgürlüklerini geliştirme konusunda her türlü uygulamayı yaptı, yapmaya devam edecek.

 

Bu kongremizin hayırlı olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz. Liderimizden öğrendiğimiz diklenmemek, dik durmayı bilmektir. Biz de Hak yolunda, zulmün karşısında, mazlumun yanında elif gibi dimdik duracağız. Hizmet etmeye devam edeceğiz.”

 

Editör: Doğu Gazetesi