Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Oğuzhan Aydın'ın 'Gök Girsin Kızıl Çıksın' adlı yeni kitabı seçim çalışmaları için Erzincan’a gelen İzmir Milletvekili ve İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a hediye etti.

Bayram tatili ve seçim çalışmaları için Erzincan’da bulunan son başbakan ve yeni hükümet sisteminin ilk meclis başkanı olan İzmir milletvekili ve İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı Binali yıldırım ile Erzincan havalimanın da bir araya gelen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Oğuzhan Aydın, yeni çıkan Gök Girsin Kızıl Çıksın' adlı yeni kitabını hediye ederek 23 Haziran’da yapılacak olan seçimde başarılar temennisinde bulundu..

Yapmış olduğu çalışmaları her zaman takdir ettiğini ifade eden Binali Yıldırım, Oğuzhan hocamı uzun zamandır tanıyorum. Erzincan’ımızın ender yetiştirdiği edebiyatçılarımızdan biridir. Son çıkardığı yayınlanan kitabı  'Gök Girsin Kızıl Çıksın' bunun en önemli göstergesi. Bende şahsım adına kendisine başarılar diliyorum, teşekkür ediyorum dedi.

OĞUZHAN AYDIN

1983 yılında Erzincan’da doğan Aydın, ilköğrenimini Ziya Gökalp ilköğretim okulu, Ortaokulu Erzincan Anadolu İmam Hatip Ortaokulunda, Lise öğrenimini ise Erzincan Anadolu Öğretmen lisesinde tamamladı.

2001 yılında girdiği Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden Erzurum Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne geçiş yaparak lisan eğitimini ve lisansla birleştirilmiş tezsiz yüksek lisans eğitimini bitirmiştir. Daha sonra 2006 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Türk Dili Bölümüne Dili Okutmanı olarak göreve başlamıştır. Aynı zamanda tezli yüksek lisans ve doktorasını Prof. Dr. İbrahim Dilek danışmanlığında burada tamamlamıştır.

2013 yılından beri Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Öğretim Üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Yayınlanmış akademik birçok kitabı ve makalesi bulunmaktadır. Çalışma alanları olarak Âşık Edebiyatı, Medya, Halk Kültürü ve Değişim, Türk Halk Hikâyeciliği, Türk Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı çalışmalarıdır.

Oğuzhan Aydın evli ve iki çocuk babası olup, iyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Editör: Doğu Gazetesi